Sakarya Alesta Spor Kulübü, uluslararası arenada yeni bir başarıya imza atmak için hazırlıklarını sürdürüyor. Sakaryalı kürekçiler, İsviçre'nin Cenevre kentinde bu yıl 54'üncüsü düzenlenecek Tour du Léman à l'Aviron yarışında Türk bayrağını bir kez daha dalgalandırmak için mücadele edecek.
Dünyanın en uzun ve zorlu kesintisiz kürek yarışlarından biri olarak gösterilen organizasyonda ekipler, Cenevre Gölü'nde tam 160 kilometrelik parkuru aralıksız tamamlamak için kürek çekecek.
Geçmişi 54 yıla dayanan Tour du Léman à l'Aviron'da 160 kilometrelik parkuru kesintisiz tamamlayan ilk ve tek Türk ekibi olma unvanını elinde bulunduran Sakarya Alesta Spor Kulübü, bu yıl da önemli bir başarı hedefliyor.
Geçtiğimiz yıl organizasyona katılarak Türk kürek sporu adına tarihi bir başarıya imza atan Sakaryalı sporcular, 2026 yarışında elde ettikleri tecrübeyi daha ileri taşımayı amaçlıyor.
Hazırlıklarını Sapanca Gölü'nde sürdüren ekip, yarışın zorlu şartlarına en iyi şekilde hazırlanmak için çalışmalarına devam ediyor. Takımın hazırlık sürecinde Türkiye Kürek Federasyonu ile Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü de destek sağlıyor.
Sakarya Alesta Spor Kulübü Başkanı Dilek Sungurlu, yarışın yalnızca fiziksel dayanıklılığın değil, aynı zamanda sabır, strateji ve takım ruhunun da sınandığı önemli bir organizasyon olduğunu belirtti.
Sungurlu, Cenevre'de Sakarya'yı ve Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek istediklerini ifade ederek, "Tour du Léman'a katılan ve 160 kilometrelik parkuru tamamlamayı başaran tek Türk ekibi olmak bizim için büyük bir gurur. Bu yıl da aynı sorumluluk ve motivasyonla mücadele edeceğiz. Sakarya'mızı ve Türk kürek sporunu en üst seviyede temsil etmek için hazırız" dedi.
Cenevre Gölü'nde saatler sürecek zorlu mücadelede Sakarya Alesta Spor Kulübü'nün kadrosunda Cengizhan Sungurlu, Atay Gündüz, Samet Alaylı, Bahadır Keskin ve Emre Kurt yer alıyor.
Sakaryalı kürekçiler, 160 kilometrelik zorlu parkurda dayanıklılık, koordinasyon ve takım ruhunu en üst seviyede kullanarak mücadele edecek. Sakaryalı kürekçiler, Cenevre'de Türk kürek sporunun adını bir kez daha duyurmak ve geçtiğimiz yıl elde ettiği tarihi başarının üzerine yeni bir başarı hikâyesi eklemek istiyor.





