Yeni bir hafta başında yine beraberiz. 2020 bitse de 2021 girsek diye zamanı iple çekiliyorduk. 2021’e girdik ve koskoca Ocak ayını yedik. Hayatımızda değişen bir şey olmadığı gibi, şartlar daha da ağırlaşıyor. Sizlere 5 hafta önce yazdığım köşe yazımda bir iyi, bir de kötü haberden bahsetmiştim. İyisi 2020’nin bitiyor olması, kötüsü ise 2021’in başlıyor olmasıydı. Son bir haftadır fiyat etiketleri üzerinden ceza tehditleri yağıyor. Ellerinde uygulamalar ile fiyat kontrol eden memurları seyrediyoruz tv’ler de. DOLar 8,50 iken elektriğe, suya, doğalgaza ve bilumum ürüne zam yapanlar DOLar 7,30 da iken neden indirim yapmıyorlar. Yalandan kayıkçı kavgası seyrettiriyorlar bizlere. Vatandaş her şeyin farkında, deve kuşu gibi kafasını kuma gömenler, kıçlarının açıkta kaldığının farkında değiller mi? Vatandaş hala sesini çıkarmıyorsa, bu edebindendir. Her şeyin sınırı olduğu gibi, vatandaşında sabrının sınırı var. Lütfen taşırmayalım! Bu arada pandemiden sebep uzaktan eğitim ile evlerinden eğitim alan öğrencilere özel iletişim vergisini artırarak eğitim şartlarını zorlaştırmak, sende mi bürütüs! tarzı bir olay olarak çıkıyor karşımıza. Sonrasında bu zamları kim yapıyor diye marketlerde suçlu aramaya kalkmayın. Ara sıra yüzünüzü yıkar iken aynaya bakın, mutlaka göreceksiniz.

BİST100: Geçen hafta ne yazdımsa hepsi bir bir gerçekleşti. Artık yükseliş konuşmak için bist100 de 1.510 üzeri kapanışlar görmemiz lazım. 1.481 ve 1.510 arası pozisyon kısa marjlı traydler olarak karşımıza çıkacaktır. Altında kalındığı sürece satışlar devam edilecektir. Naçizane tavsiyelerime lütfen kulak veriniz, 24 yılın tecrübesi ile bunları sizlere yazıyorum. Aşağıda destekler bu hafta sıkça test edilir. Ben yinede sırası ile yazayım. Haftayı 1.473 den kapattık. İlk desteğimiz 1.465, 1.452, 1.431 bu rakamların altına sarkması durumunda artık satışlar sertleşir. Bu haftada bar boyları uzun olacaktır. Lütfen kurallara uyalım, uymayanlar büyük kayıplar yaşayacaktır.

DOLar: Benzetmelerim bile ilginç, geçen hafta İzmir’e kısa süreli bir kar yağışı gerçekleşti. $’da kısa süreli 7,28’leri test etti. Haftayı da 7,32 den kapattı. Bu hafta 7.2750 aşağıda, 7.4320 yukarıda sınır değerlerimiz. Bu değerlerin arasında hareket etmesi çok normal, bu rakamları kırması ise kırdığı yöne hareketlerin hızlanmasına sebep olacaktır. Bu hafta veri akışı çok fazla olduğu için oynaklıkta fazla olacaktır. Geçen hafta sonu vade sonu olması ve merkez bankasının short pozisyonları olması ile DOLar’da ki satış baskısına yabancıda eklenince sonuç bu şekilde gerçekleşti. Bu hafta daha farklı bir DOLar izleyeceğiz.

ONS ALTIN: Geçen hafta verdiğim rakamlar arasında git gel devam etti. Haftayı 1.842$ dan kapattı. Bu hafta aşağıda 1.813’ler test edilecektir. Yukarıda ise 1.870 üzeri kapanışlar beklemek lazım. Hala yatayda hareket devam ediyor. Bu dinlenme nereye kadar gidecek hep beraber göreceğiz. Gram altın haftayı 433,50 den kapattı. Bana göre hala alım bölgesinde, DOLar ve ons altın’da ki oynaklık fiyatları zorluyor. 432/436 TL aralığında sorun yok.

Hepimize bol bereketli, sağlıklı, mutlu, huzurlu ve iyi bir hafta diliyorum.