Yeni bir hafta başında, yeniden beraberiz. Bu hafta fazla eveleyip gevelemeye gerek yok. Son iki haftadır yazdıklarımı anlayanlar, zaten gerekeni yapanlar olacaktır. O yüzden direkt haftalık yorumlara geçiyorum.

   BİST100: Geçen haftayı 1.524’den açtık ve 1.542’den kapattık. Bu esnada üstte tüm dirençlerimizi test ettik ve haftalık en yüksek 1.582’yi gördük. Dipte de ilk desteğimiz 1.510’un altına hafif bir sarkma yaşasak da 1.508,90’dan tepki aldık. Haftanın geneline bakıldığında geçen hafta ve bir önceki hafta ne demek istediğimi net anlamış olmalısınız. Bu günleri sizlere yıl başından beri yazıyorum. Bir aşağı bir yukarı ve haftayı nötüre yakın kapatma işlemi, korkuyu yüreklere sokmamak için gerçekleşen işlemler. Düşen piyasa son 3 haftadır geri dönüyor. Dönmeyeceği gün yaklaşıyor. Ve dönmeyip ertesi gün gapli eksi açılışla rüyaların sonuna gelindiğini anladığınız sabah olacaktır. Bu hafta sizlere tek destek vereceğim. Oranın altında pozisyon taşımanın bir anlamı yok. Desteğimiz 1.525 onun altında stop seviyemiz 1.481 olarak takip edilmeli. Dirençlerimiz ise sırasıyla 1.552, 1.565, 1.571 ve 1.580 sonrasında ise mod değişir. Temkinli olmakta çok ama çok fayda var. Kazanç sarhoşu ayıklığında uyanmayınız. Naçizane tavsiyemdir.

DOLar: Merkez bankası faiz kararından sonra ciddi bir satış baskısı ile karşılaştı. Faiz’in sabit kalmasına rağmen satış baskısı yemesi yabancı yatırımcının da işine geldi. Ne alaka dediğinizi duyuyorum. Giren fonlar dövizi yukarıdan bozdurmak ister, nasıl işine geliyor diyeceksiniz. Hafta arası bir tweet attım, tv’ler, ekonomistler ve politikacıların ağzında devamlı yabancı yatırımcı giriyor, fonlar akın ediyor söylemleri var. Yabancı takası ise ciddi bir yabancı çıkışı olduğunu gösteriyor. Ben tabi ki yabancı takasına inanıyorum ve ona göre pozisyon alıyorum. Ve haliyle baskılanan kur çıkış yapacak yabancının işine geliyor. Ucuzdan alıyor dövizi ve uçup gidiyor. Siyasette ki yalanlar belki işe yarar ama finansal piyasalarda bunların teyidini alacağımız göstergeler olduğu için kısa süreli olur. Deve kuşu değil isen inanmazsın. Eğer inanırsan kuluçkaya yatarsın yıllarca. Geçen hafta verdiğim 7.35 seviyesi hala önemini koruyor. 7,35 altı farklı 7,67 üstü farklı olur. Bu haftanın ilk yarısı bu arada gidip gelecektir. İkinci yarısı ise kırılım için bir tarafı zorlayacaktır. İzmir’e kar yağmaz ise kırılım yukarı olur.

ONS ALTIN: Üçüncü haftada Cuma günü satış yedik. Emtia ve piyasalarda düzen değişikliği yapılıyor ve ezberler bozuluyor. Sakin olmakta fayda var dediğim Ons altında hareketli bir döneme yaklaşıyoruz. Kırılım yönünün sert olacağı bir dönemeçteyiz. 1.870$ üzerinde hareketler sertleşir. Aşağıda ise 1.813$ takip edilecektir. Haftaya 1.854 den başlayacak olması kırılımların yön konusunda zorlanmasına sebep olacaktır. Gram altın için geçen hafta verdiğim değerler güzel çalıştı. 432 / 436 hala alım bölgesi olarak devam etmekte gibi görünüyor. Üstünde fiyatlamalar her an kopuşu tetikleyecektir.

   Finansal piyasalar, yapısal reformlar ile ilgili beklentiden vazgeçip geçmeyeceğini bu hafta ki hareketleri ile karar verecekler.

Hepimize bol bereketli sağlıklı, mutlu, huzurlu ve iyi bir hafta diliyorum.