Yeni bir hafta başından merhaba, Geçen hafta, verilerin yanında birde AB ve CAATSA yaptırımları konusu gündeme geldi. Köşe yazılarımda da söylediğim gibi yaptırımlar şu an için uygulanabilecek konumda değil, ama bu demek değil ki, yaptırımlar uygulanmayacak veya bizi zorlamayacak. Değişen dünya düzeninde korku düzeninden çok ödül ve övünç prim yapacak gibi geliyor bana. ABD’nin Çin ile ilgili suçlamalarını gözlemledikçe, birçok soru takılıyor kafama. Abd, kendi dünya liderliği düzeninin yıkılmasından korktuğu için bir düşman, bir öcü yaratmaya çalışıyor. Avrupa birliği, Nato gibi birçok ittifakın sorgulandığı bir dönem ve düzende yeni kutuplar, yeni ittifaklar oluşabilir. İşte bu yüzden yaptırım konuları hassas terazileri gündeme getirir. Burada en önemli denge ekonomi ve dış işleri bakanlıklarında olacaktır. Süreç doğru yönetilirse hafif, yanlış yönetilirse çok ama çok ağır geçer. Bürokrasi dili bir kez daha önem kazanacaktır. Zorlu süreçte Allah yar ve yardımcımız olsun.

BİST100: Geçen hafta verdiğim üç direnç noktasını sırası ile test ederek geçtik. Haftanın son işlem gününde yeni zirve ile haftayı 1.370,70 seviyesinden kapattık. Bu hafta zor ve sert bir hafta yaşayacağız. Tamam mı! devam mı! noktasındayız. Destek noktasında 1.358, 1.344, 1.327 ve 1.313 takip noktamız olacak. Kısa vade stop seviyemiz ise 1.304 olarak takip edilmeli. 1.294 kesin stop seviyemiz. Direnç seviyelerimiz ise 1.376, 1.384, 1.392 ve psikolojik 1.400 seviyelerini test edebiliriz. Yılbaşının yaklaşmış olması, Yabancı yatırımcıların piyasalar da olmayacak olması, yerli yatırımcıların risk iştahını arttırmasına sebep olacaktır. Git gelli testere piyasada psikoloji yönetmek büyük meziyet gerektirir. Yeni zirvelerin test edildiği son günlerde, Her zamankinden daha dikkatli olmalısınız.

DOLar: Geçen hafta bahsettiğim kırılım yukarı yönlü oldu. Teknikte de net görülen 8.05 seviyesi test edilerek geri çekildi. Haftayı 7,86 seviyesinden kapattı. Bu haftanın ilk günlerinde yukarı yönlü hareket edecek olsa bile hafta sonuna doğru yeniden 7,80 seviyeleri test edilecektir. Yıl sonu 7.80 civarı ve altında kapanış beklentim devam ediyor. Yerli yatırımcının döviz alımı durmadan devam ediyor. Bankalarda ki döviz cinsinden mevduatlar 240 milyar $’ı aştı.

ONS ALTIN: Geçen hafta bahsettiğim 1.850 ve 1.865 olan iki direncinin üstüne çıksa da, üstünde kalmayı başaramadı. 1.875 $’a kadar yükselse de, gelen satışlarla haftayı açılış fiyatı olan 1.839’dan kapattı. Bu hafta 1.809 $ ve 1.875 $ arasında git geller yaşayacak ve kırılım yönüne hızlanarak devam edecektir.

Hepimize bol bereketli, sağlıklı, mutlu ve iyi haftalar diliyorum.