Yeni bir hafta başından merhaba, Piyasalara bu hafta damgasını Covid-19 aşısı, Asgari ücret görüşmeleri, Hazine nakit dengesi verisi, Çeyreklik işsizlik ortalaması verisi ve geçen hafta açıklanan enflasyon oranları vuracak. Enflasyon ve faiz için sebep sonuç ilişkisinde gelinen son noktada civciv’in son durumu ne olacak aşamasındayız. Bu ay yapılacak merkez bankası toplantısında bir faiz artırımı daha gelebilir. Yerli yatırımcı yapılan her müdahaleye rağmen döviz bozdurmadığı gibi alıma devam ediyor. Bunun en büyük sebebi yapısal reformlarda ayak diretilmesi olarak karşımıza çıkıyor. Finansal piyasalar acısından zor bir hafta olacak, Hareketler sertleşecek. Evet, biz haftalık temel ve teknik analizlerimize geçelim.

BİST100: Geçen hafta Penguencilerin saldırısı yazınca bilmediğimiz bir grup mu var? Mesajları aldım. Tabi ki hayır, Pelikancılarla kendimce makara yapıyorum. Hemen komplo teorileri üretmeyin.

   Geçen hafta verdiğim destekler, haftanın ilk gününde geçekleşti. Haftanın diğer dört günün de dirençlerimizi test ettik. Fakat destekleri geçme konusundaki başarıyı, dirençleri kırma konusunda gösteremedik. 5 yıllık CDS’lerimiz hızlı şekilde aşağı geldi. Haftayı  %3,88 lik düşüş ile 354,42 den kapattı. Yurtdışı piyasalarda ki risk iştahı bize de yansır ise yukarı doğru ilk hedefimiz 1.344, 1.350 ve 1.366 takip edilebilir. Olası desteklerimiz ise 1.327, 1.313, 1.300, 1.296 ve 1.280 ciddi takip edilmelidir. Hisse bazlı hareketler ile endeks hareketlerini bir birine karıştırmayınız. Hafta sonunda petrol ve enerji şirketlerinde ki hareketlerin devamında, geçen haftayı yatayda geçiren bankacılık endeksi katılabilir. Covid-19 gündemde olduğu sürece gıda sektörü revaçta olacaktır.

DOLar: Geçen haftayı 7.8044 yapan DOLar, bu hafta haber ya da eylem hareketi ile çalkantılı bir hafta geçirecek. Yön konusunda geçen hafta belirttiğim kırılım bu hafta gerçekleşebilir. $ endeksindeki düşüş devam ediyor. Buna rağmen stabil hareket izleyen DOLar’da dikkatle izlenmesi gereken bir hafta içinde olduğumuzu düşünüyorum. Yılsonu DOLar beklentim 7.80 altı olacak.

ONS ALTIN: Geçen haftayı tam desteğinde kapatan ons altın, hafta başı aşağı yönlü yaptığı korkutma hareketinden sert dönüş yaptı. 1.850 $ seviyesine kadar yükselse de haftayı 1.836 direnci üstünde 1.838 de kapattı. Bu hafta yükseliş devam ettiği takdirde önce 1.850 ve önemli direnci olan 1.865 ve 1.888’i test etmesini, haftayı da 1.900 üzerinde kapatmasını bekleyebiliriz.

Hepimize bol bereketli, sağlıklı, mutlu bir iyi hafta diliyorum.