Yeni bir hafta başından merhaba, Son günlerde yaşadığımız olaylara bakınca, eski köşe yazılarım aklıma geldi. Reis, Berat Albayrak’ın istifasından sonra Varlık fonu görevinden de azletti. Bu yaşananlardan sonra Albayrak’ın kadroları diğer bakanlıklardan da yavaş yavaş tasfiye edilecektir. Cuma günü piyasalar da yaşananlar da bunun yansıması olarak karşımıza çıktı. Bugün yaşadığımız olaylar için defalarca ikazlarda bulundum. Bunları bağıra bağıra defalarca yazdım. Hatta bugünleri, 29 Haziran 2020 de yayınlanan köşe yazımda aleni atasözü ile perçinledim. Şimdi sizlere o satırları hatırlatayım, “Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan zamanın da iktidara hazırlıksız yakalandı, alt yapı ve kadro konusunda eksik kaldı. Zamanla bunu başarmaya çalışsa da yanına gelen sonunda ya terörist ya da hain çıktı. Parti genel başkanlarından toplama yaptığı kadrolaşmada ise sonuç ortada. Güven duyacağı en yakınındakilere verdiği makamlar ise kişisel beceriksizliklerden daha da kötüye gitti. Allah yar ve yardımcısı olsun diyerek hafta’nın atasözünü “Güvenme dostuna, saman doldurur postuna” diyerek bağlayayım.” Bugünün Türkiye’sinde daha nasıl açık yazılabilir ki bilemedim. Bunları bir tek bizler mi gördük, görenler neden seslerini çıkarmadılar acaba? Gün geldi postu saman ile değil, ihanet ile doldurdular. Aslında bir soru soracağım ama cevap vermeye kimsenin yüreği yetmeyecek. Olaylara o kadar objektif bakamıyorlar. Hep bir taraf olmak zorundalar, ya koltukları için ya da menfaatleri için.

   Neyse konuyu daha fazla uzatmadan, Pazar sabahı kahvaltıdan sonra temel ve teknik analiz için bilgisayar karşısına geçtim. Bir taraftan ikizlerime ders yaptırıyorum bir taraftan grafiklere bakıyorum. Bu ders kitaplarının hazırlanması, basılması ve daha sonra dağıtılması aşamasında kimsecikler kontrol etmedi mi! Milli Eğitim bakanlığını müdürler, öğretmenler hiç mi ikaz etmedi. Sorular yarım yamalak, cevaplar eksik, sözel anlatımda metinler anlamsız. Eğitim konusunda çağ atladığımızı iddaa eden arkadaşlara sinirden gülemiyorum bile, Bizim çocuklarımız ne bahtsız çocuklar. Böyle bir dönemde eğitim almaya çalışıyorlar. Eğer anne, baba ilgisiz kalırsa bu çocukların durumu, bu sistemle çok ama çok vahim. Amaç sınıf geçmeleri değil, amaç çocukların bilgiye ulaşmaları ve öğrenmeleri. Liyakatsizlik her yerde, denetimsizlik her yerde, sistemsizlik her yerde. Buna uygun atasözü var ama yazmayacağım. Okuyanlar ve anlayanlar yazının altına kendileri için doğru olan atasözlerini yazarlar.

BİST100: Geçen hafta verdiğim desteklerden 1.312 ve 1.296 çalıştı ve buradan tepki alımları ile yeni zirvelere çıktık. Bist100 tarihi zirvesi 1.351’i gördü. Haftayı,  Cuma günü penguencilerin saldırısı, kar satışları ve hafta sonu riskini almak istemeyenlerin satışları ile 1.328 kapattık. Yeni haftada desteklerimiz 1.313, 1.300, 1.296, 1.280 ve 1.258 sırası ile takip edilmeli. Dirençlerimiz ise 1.335, 1.344, 1.351 ve 1.366 takip edilebilir. Bu rakamların üzerinde alımlar sertleşir. Bu alımlar öncesi kötü ve spek haberler peş peşe korkutma amaçlı gelecektir. Hisseleri ve piyasaları haberden önce grafiklerden takip ediniz.

DOLar: Geçen haftanın ilk yarısı yükselen $, haftanın ikinci yarısı düşüşle devam etti. Bunun olacağını size geçen hafta yazmıştım. Bu haftaya DOLar 7.83 den başlayacak. Bu hafta veya önümüzdeki hafta gelecek bir haber veya eylemle beraber 7,50 lerin test edilmesini bekliyorum. Yerli yatırımcının ısrarla döviz bozdurmaması, benim tahminimden daha fazla güvensizlik olduğunu ortaya koyuyor. Hükümetin reformlara hızla sarılması lazım diyeceğim ama çok zor.

ONS ALTIN: Haftayı ons altın tam desteği olan 1.788 de kapattı. Bu saatten sonra karar bölgesinde bulunan ons altın yapacağı hamle ile yön tayin edecek. Aşağı kırılmasında ise 1.750 $ altında stop seviyesi olarak kullanılmalıdır.

Hepimize bol bereketli, sağlıklı ve mutlu iyi bir hafta diliyorum.