Yeni bir hafta başından merhaba, Geçen hafta temel ve teknik analiz yazımı yazdıktan sonra gerçekleşen Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak’ın İnstagram’dan yaptığı istifa duyurusu piyasaları salladı. “İnatta bir murattır” söyleminden vazgeçen reis finansal piyasaları biraz da olsa rahatlattı.

BİST100: Sayın Albayrak’ın istifasından birkaç gün sonra Sayın Erdoğan, Finansal piyasalara sağlam mesajlar verdi. Hukuk alanında, ekonomik alanda ve yapısal reformlarda ciddi değişikliklere gidileceğini söyledi. Her ne kadar konuşmasında damat Albayrak’a teşekkür etse de, bakanın istifasından sonra bu konuşmanın gelmesi bir nevi bunları yapmasına damat engelmiş gibi bir izlenim yarattı. 19 Kasım’da Merkez Bankasının faiz kararına kilitlenen piyasalar geçen haftayı büyük bir iştah ile geçirdi. Risk iştahı kabardı, algı değişti. Her ne kadar iştah kabarsa da covid-19 riski gitgide daha büyüyor. Alınması gereken önlemler ekonomiyi etkileyeceği için erteleniyor. O yüzdendir ki siz siz olun iştahınızı dizginleyin. Olası yeteri kadar faiz arttırımı gelmemesi durumunda, uzun bir süre bu seviyeler tepe olarak kalacaktır. Beklenti veya daha fazla faiz artırımında ise yeni tepeleri test edebiliriz. Geçen hafta verdiğim dirençlerin çok üzerinde kapanış yaptık. Bu hafta ki yeni dirençlerimiz ise yeni zirveler olacaktır. Geçen hafta 1.303,81 ile bist100 tarihinin zirvesini görmüştük. Yeni haftaya ise 1.291 den başlayacağız. Yeni zirveleri dikkat ile izleyip olası ters dönüşlerde stop olmayı ihmal etmemek lazım. Desteklerimiz ise sırası ile 1.285, 1.278, kısa vade ilk stop loss seviyemiz 1.260, kısa vade kesin stop loss seviyemiz ise 1.244 altı olarak takip edilmelidir.

DOLar: Merkez Bankası başkanının görevden alınması ile sert yükselişler beklediğim DOLar’da, bir gün sonra Hazine ve Maliye bakanı Albayrak’ın istifası ile piyasalar bayram yerine döndü. DOLar da sert düşüş yaşadık ve haftayı 7.65 seviyelerinde kapattık. 7.45 altında fiyatlama olmadığı sürece yükselişin devam etmesini bekliyorum. 7.45 altında ise 7.20 lere kadar geri çekilme izlenebilir. Teknik görünüm ise şu anda aşağıyı işaret ediyor. Bu düşüşün sert mi, yoksa minti minti mi olacağı önemli. Bu hafta DOLar için önemli bir hafta olacak. Bu düşüşte en önemli gösterge yerli yatırımcıların Sayın Cumhurbaşkanının yaptığı açıklamalara göre mi, yoksa bekle gör taktiği ile mi hareket edecek, belirleyici etken bu olacak. Yine döndük dolaştık güvene dayandı iş. CDS primlerinin sert şekilde geri gelmesi biraz olsun piyasalara nefes aldırmış gibi görünse de ortalık sisli bir ortamda.

ONS ALTIN: Geçen hafta yaşanan olaylardan sebep bir nebze satış yemiş olsa da haftayı geçen hafta bahsettiğim stop seviyesine yakın bir yerde kapattı. Bu hafta stop seviyesini 1.860 $’a çekiyoruz. İlk direnç seviyemiz ise 1.897 ve sırası ile 1.907 ve 1.924 olarak görülüyor. Sonrasında 1.950 $ ları tekrar test etmesini bekliyorum.

Yeni hafta çok hareketli ve sert hareketler ile geçecek. Yatırımlarınızı ve psikolojinizi iyi yönettiğiniz takdirde mutlu bir hafta geçireceğinizi tahmin ediyorum.

Hepimize bol bereketli, sağlıklı ve mutlu iyi bir hafta diliyorum.