Yeni bir hafta başından merhaba, Geçen hafta aldığım kararda ne kadar haklı olduğumu bu hafta sonu bir kez daha anladım. “Aynı şeyleri yapıp, farklı sonuçlar beklemek iyimserlikten çok aptallıktır” demiştim geçen haftalar da, Bazen suçu kabullenmek, kendinle yüzleşmek doğru adım atmak için fırsattır. Yazmayacağım diyorum ama içimden düşünceler akıyor, kelimelerde kendini buluyor. Neyse biz haftalık yorumlarımıza geçelim.

BİST100: Bu haftaya sert başlayacağız. Hafta sonu merkez bankası başkanının görevden alınması buna bir sebep olacaktır. Endeks 1.127’de iken attığım tweet’te önce 1.155 sonrasında 1.200’ü test edeceğimizi yazmıştım. Nitekim önce 1.155’i yukarı kırdık ve haftayı 1.192 de kapattık. 65 puanlık müthiş bir yükseliş yaşadık. Yurtdışında ki covid19 gelişmeleri, Abd’de Biden’ın başkan seçilmesi, küresel riskler ve jeopolitik riskleri ekleyince insanın içi ürperiyor olsa da, bu tür zamanlar kazanç için büyük fırsattır. Tabi önce piyasaların sakinlemesini ve yön belirlemesini beklemekte fayda var. Bist100 de bu hafta ki desteklerimiz 1.184 ve 1.180 arası çok önemli, kırılması halinde 1.174 sırası ile 1.167 ve 1.150 var. Dirençlerimiz ise 1.195, psikolojik 1.120, 1.204, 1.211 ve 1.221 olarak karşımıza çıkıyor. Aşağı doğru marjlar açık, yukarı doğru ise kısıtlı marjlara sahip.

DOLar: DOLar da enteresan işler olmaya devam ediyor. 6,80 de DOLar stabil seyrine devam ederken pay vade de Merkez bankasının yüklü sert satışlarına rağmen kuruş kımıldamadı. Yaklaşık on gün sonra bir açıklama geldi. "Yapılan değerlendirme sonucunda 7 Ağustos 2020 tarihinden itibaren dolar/TL vadeli işlem sözleşmelerinde aynı anda içinde bulunulan ay ve takip eden 15 ay olmak üzere toplam 16 ayın işleme açılmasına karar verilmiştir." ifadeleri kullanıldı. İşte ne olduysa bundan sonra anlamsız sert yükselişler başladı. Yaklaşık üç ayda 1 lira 70 kuruşluk yükseliş yaşadık. Hem de yabancı satışlarına rağmen, neden hala yükselmiyor dercesine sert söylemler ve açıklamalar peş peşe geldi. Sonuç haftaya 8.52 den başlayan bir DOLar kuru ile başlayacağız. Pay vadeli işlemlerde kaldıraçlı işlemler olur. Usd/TL kaldıraç oranının 10 olduğunu düşünürsek, dehşet kar marjı ortaya çıkıyor. Peki, Merkez bankası bu kadar DOLar/TL kontratı kime sattı. Kim 3 ayda 10 kat zenginlik yaşadı. Ben merak etmiyorum. Merak edenler sorsun, araştırsın ve sorgulasın. Artık ihale ile soygunu geride bırakan bir soygun bu. Bunları yaşadıktan sonra Şeytan’ın bile yetersiz kaldığını ve finans eğitimi alması gerektiği kanısındayım. Bu hafta DOLar’da anlamsız yükselişlere, anlam katmak için merkez bankası başkanını görevden alındı. 8,35 aşağı kırılmadığı sürece yukarı hareket devam eder. O yüzden destek yazmaya gerek yok, zati yukarılarda dirençte yok. TÜRK LİRASI tarihinin en kötü günlerini yaşıyor.

ONS ALTIN: Ons altın bildiğiniz gibi, uzun bir dinlenme süreci yaşadı. Yatayda zigzaglar çizdi. 1.890 $ kuvvetli bir destek oldu ve önünde ki dirençleri takip edeceğiz. 1.967, 1.986, 2.015 sonrası 2.100 $ yolu açılmış olur. Yükseliş trendi 1.890 stop olmak kaydı ile takip edilebilir.

Hepimize bol bereketli sağlıklı iyi bir hafta diliyorum.