Yeni bir hafta’da, yeni bir enerji ile yazmak istiyorum sizlere. İçinde bulunduğum ortam ve ruh halim buna müsaade etmiyor. Bir taraftan Polyanna’nın abisi gibi hissederken kendimi, diğer taraftan Pinokyo’nun ustası Gebetto gibi hissediyorum. Ne alaka diyeceksiniz! Anlatayım. Tüm olumsuzluklara rağmen mutlu olmanın yollarını ararken, diğer taraftan yalan ve hikâyelere sessiz kalan toplumla iç içe yaşıyorum. Gebetto usta gibi kendi yarattığı kahramanın tüm yalanlarına ve yanlışlarına göz yuman bir toplum içinde, sessiz çığlığımla kendimi duyurmaya çalışıyorum.

Neden yaşadıklarını bilmeyen insanlar, neden öleceklerini de bilemezler. Son zamanlarda ki olaylara bakıyorum da, içim kabarıyor, moralim bozuluyor. Harbiden, biz ne ara toplum olarak bu seviyeye geldik. Son yıllarda artan sapıklık olayları, menfaat ilişkileri, saygısızlık gibi çoğaltabileceğim ve bunlara duyarsız, adaletsiz ve ruhsuz bir millet olduk. Hep sonuçları sorguluyoruz, başlangıç ve gelişme bölümlerini pas geçiyoruz. Olayların sonunda ki kötü insanlara lanet yağdırıyoruz, bu olaylar gelişirken, bu kötü insanlara duyarsız kalıyoruz. Önce çevremizde ki olaylara, haksızlıklara ve eziyetlere tepki vererek ses çıkarabiliriz. “Bana dokunmayan yılan, bin yaşamasın” demeyi öğrenmeliyiz.

Artık o kadar diplerdeyiz ki, tarikat liderinin ayıbını örtmek için haber yasağı getirip, bir sanatçının eşiyle yediği yemeği haber konusu yaparak gündem değiştirmeye çalışıyoruz. Yok efendim lokantaya girince döner’in başında beklemiş, uzun uzun bakmış ve sonrasında köfte sipariş etmiş. Diğer tarafta 12 yaşında bir çocuk ve babası, devamlı tehdit ve aldatmaca altında hukuk mücadelesi veriyor. Kadın ve çocuk derneklerinin sesi çıkmıyor. Neden acaba? Yoksa dernek üyeleri iktidar yakını ve yanlısı oldukları için mi? Menfaatleri için “Yılanın başını küçükken ezeceksin” Atasözünü unutanlar, yılan büyüyünce Şahmerana boyun eğerler. Hikâye kahramanlarından da anlayacağınız gibi bende kız çocuk babasıyım. Bunları yazmazsam, yarın çocuklarımın yüzüne bakıp, sizin ve arkadaşlarınız için topluma mesaj verdim diyemem. Duyarsız kalırsam uykularım kaçar, vicdanım sızlar. Sonrasında neden yaşadığımı sorgular, niçin öleceğim aklıma gelir. Allah’ım sen bizleri ıslah eyle…

Bugün ekonomiden biraz uzaklaşmış olsak bile, yine sonunu ekonomi ile bağlarız. Ekonomi de Dünya liderliğimiz devam ediyor, enflasyon artıyor, cari açık büyüyor, rekor küçülme yaşıyoruz, DOLar karşısında yeni rekorlar kırıyoruz ama şükürler olsun ki DOLar ile maaş almıyoruz. DOLar’la ihale alan yandaşlara da mani olmuyoruz. Tüm uzlaşma tekliflerine şart koşan Yunan’larla savaşa girsek de bir kahramanlık hikâyesi yazsak diye can atıyoruz. Hafta’nın özlü sözünü Samsun yöresinden seçtim “Söylediklerinizi duyurmak için; hiç kimsenin kolundan tutmayın… Dinlemeye istekli değillerse; onları tutacağınıza çenenizi tutun… Ah baba Ah, çene düşüklüğü ırsi bende…

BİST100: Geçen hafta söylediğim gibi testere bir piyasa yaşadık, Verdiğim 1,064 desteğinden döndük. Tüm haber akışına ve abd’nin eksilerine rağmen çok sığ bir piyasa yaşadık. Bu hafta dananın kuyruğunun kopacağı bir hafta olacak. Haftaya her ne kadar da pozitif başlayacak olsak da dirençlerimiz 1,096, 1,104 ve 1,111 aşıldığı taktirde yükseliş devam edebilir. Desteklerimiz 1,081, 1,077 ve 1,064 kırılırsa düşüşler sertleşebilir.

DOLar: Geçen hafta sizlere Pazartesi ve Salı günü farklı, diğer günler farklı fiyatlama olacak derken işte tamda bunu kast etmiştim. 7,43/44 aralığında kapatan DOLar, yeni haftaya Türk – Yunan anlaşması yada anlaşamaması üzerine fiyatlama yapacaktır. 7,65 bu haftanın yukarısı 7,27 de aşağısı olabilir.

ONS ALTIN: Geçen hafta yazdığım gibi 1,969 önemli bir eşikti, aşılırsa 2,000$ test edilir demiştim. Aşıldı ve 1,992 $ a kadar alım geldi. Alım iştahının azalması ve Abd borsalarında ki sert satışlar Ons altını olumsuz etkiledi ve haftayı 1,933$ da kapattı. Bu hafta ise aynı iştahsızlık devam eder ise önce 1,912$ ki bu önemli bir destek kırılırsa 1,890$ görülebilir. 1,890 altı ise satışlar sertleşebilir. Yukarı hedef zor olsa da 1,969$ lar görülebilir.

Hepimize bol bereketli, sağlıklı ve iyi bir hafta diliyorum.