Gündem o kadar hızlı ilerliyor ve değişiyor ki, yetişmek gerçekten çok zor oluyor. Yazılarım birde haftalık olunca birçok konuyu mecburen kaçırıyorum. Gerçi yazılarımın asıl amacı finansal piyasalarda ki haftalık dalgalanmadan sizleri haberdar etmek, oluşabilecek muhtemel hareketleri ve yönleri hakkında bilgi vermek. Yeni bir haftaya başlarken gündem biraz sakinlemiş görünse de, global piyasalar hala corono virüsü sebebiyle sert işlem marjları ile hareket ediyor.
   Rusya ile yapılan İdlip ateşkes görüşmeleri sonrası yurt içi piyasalar sakinlemiş görünse de, bölgedeki ve iç meselelerden sebep hiç ateş düşmüyor. Sığınmacıların Avrupa’ya geçme çalışmaları, Yunan sınırında ki mücadele, Doğu Akdeniz yer altı kaynak araması, Kıbrıs, Kuzey Suriye (Gerçi bu konu başlı başına en büyük problem olacak ilerleyen süreçte, sebebi sessiz sedasız pkk’ya kurdurulmaya çalışılan kürt devletinden kaynaklanacak).
   Birde bunların yanında ekonomik problemlerimiz var. Son zamanlarda  iyice ayyuka çıkan hukuksuz yargılanmalar ve keyfi hapis kararları, ülkede ki kalan gerçek yabancı yatırımcının da kaçmasına vesile olacaklar. Unicredit bank’tan sonra, İNG bank’ta Türkiye’den çıkma kararı almış. Piyasalarda ki riskler kalkıp , faiz indirimlerinde sona gelindiğinde biz ne yapacağız çok ama çok merak ediyorum.
   Nisan ayı yaklaşıyor; S400’ler yeniden gündeme gelecek, Abd’de devam eden Halk bank davasında banka, davaya müdahil oldu. Buda sona gelindiğine işaret bence, ertelenmiş yaptırımlar, yeni yaptırımlar derken başımız çok fena ağrıyacak. Vatan, millet ve şehit duygularını yeterince sömüren siyasiler şimdi neyi kullanacak bu ekonomik darlıkta acaba, gerçekten çok merak ediyorum. Geldiğimiz noktada en son hatırladığım birileri pazara geç gidin, şirketlere temettü dağıtmayın diyordu. Yaklaşıyor yaklaşmakta olan ama kimse sesini çıkarmıyor. 
   Bu arada sizlerden gelen yazılarınız da hikâye ve atasözü artık neden yok tenkitlerine, şu şekilde cevap vermek istiyorum. “Arif olan anlar”.
BİST100: Evet, zor günlerden geçen piyasalarımız için zorlu bir haftaya giriyoruz. 113.000 üzerinde güvenli bölgeye geçmeye çalışacak olan endeks, düşen trendi kırıp yukarı yön bulması için 115.000’lerin üzerinde kapanış yapması lazım. Yukarı gücü kendinde bulamaz ise ilk durak 107.500 olacak. Burada da tutunamaz ise 106.000 desteğine kadar geri çekilmesi muhtemel. Burayı hemen kırmasını beklemiyorum. Olası ülkemizde corono virüsü görülür ise bu sefer 95.000 leri test ederiz. Ben sizleri erkenden uyarayım da, önlemlerinizi ona göre alın.
DOLar: Kasım ayında başlayan yükseliş trendinin, destek seviyesi 6.0883 de haftayı kapatan DOLar, buradan yukarı evrilmesi çok normal görünüyor. Olası baskılı zorlama ile 6.034’e kadar geri çekilse de bunun altında kapanış yapması zor olur. Hafta sonuna doğru, yönün yukarı dönmesi muhtemel.
ONS ALTIN: Bu hafta 1.700 $ ları denemesi muhtemel olan ons altında teknik yeni tepeleri işaret ediyor. Geçen hafta ki aldatmaca düşüş sonrası sert yükseliş ile bir çok insanı terste bıraktı. Takipte kalan yaya kalmaz diyorum.
Hepimize bol bereketli iyi bir hafta diliyorum.