Gözler dolu dolu, yürekler kan ağlarken, bir şeyler yazmak hiç kolay olmuyor. İbdil’de şehit olan canlarımız için Allah’tan rahmet, ailelerine sabır temenni ediyorum. Şehit haberleri içimizi kararttı. “Şehidin helvası sizin ocakta kavrulmadığı sürece, size hep tatlı gelecek…” diyen şehit anasının lafı yüreğime oturdu. Yüce Allah’ım bir daha böyle acıları TÜRK milletine yaşatmasın inşallah.

Ülke’nin ekonomik durumu bildiğiniz gibi, yapısal reformlar yapılmadığı için hiçbir şeyin düzeleceği yok. Tv’ler, gazeteler ve sosyal medyadan uçtu kaçtı denilen ve bol bol reklamı yapılan borsamıza, yatırım yapan 66.000 yeni yatırımcının akibeti Cuma günkü düşüşten sonra pazartesi belli olacak. Çoğunluğunun hesapları yeniden kapanacak, bilinçsiz yatırımın yatırım olmadığını, kısa yoldan zengin olmanın hayal olduğunu çok kısa sürede öğrenmiş oldular. Bu tarz günleri daha önceden 7/8 kere yaşamış biri olarak, yatırımcı arkadaşlara dersler de ve sosyal medyadan defalarca tavsiyelerde bulundum. İnşallah tavsiyelerime kulak verip en az zararla çıkmışlardır.

Global piyasalarda Corona virüsünün etkisi tüm hızıyla devam ederken, fiyatlamalarda git gide düşüş yönünde sertleşti. Sıkıntılarımız yetmezmiş gibi tüm komşu ülkelerde görünen vürüs, kapımıza artık dayandı. Birde bu sıkıntının ülkemizde duyulması, ekonomimizde yamalarla idare edilen sıkıntılar artık patlar ve önü alınamaz daha büyük sıkıntılara yol açar.

İbdil sıkıntısı bir yandan devam ediyor ve buna önlem olarak ben bu yazıyı yazarken “Bahar Harekatı”nın başlatıldığını tv’ler deki canlı yayından öğrenmiş bulunmaktayım. Yüce Allah’ım Mehmetciğimizin ayağına taş değdirmesin, analarının yüreklerine acı düşürmesin.

Bir yandan İbdil, bir taraftan Corona vürüsü derken aklıma Doğu Akdeniz’deki petrol araması takıldı nedense. Dertler gelmeye başlayınca, peş peşe gelirmiş. Dış politikalarda ki yanlış ve sulu diplomasiye, birde kenarda kalmışları büyükelçi olarak atandığını düşünürsek; sağlıklı ve menfaatlerimiz doğrultusunda sonuç çıkarmak zor olacaktır. İşimiz yine Allah’a kaldı. Allah’ım sen TÜRK milletini koru, gözet ve yücelt. Amin…

BİST100: Geçen hafta verdiğim rakamlara tepki gösteren arkadaşlar vardı. Teknik analiz’de hiç bir rakam tesadüf değildir, bunu kesinlikle unutmayın. Nitekim Perşembe akşam kapanış ile verdiğim rakamlar gerçekleşti. Cuma günkü estrem gelişme, piyasaların yıkılmasına sebep oldu. Bu hafta için Teknik Analiz yapmanın geçerliliği olmayacak, Temel Analiz ve haber ağırlıklı bir hafta olacak. Fiyatlamalar buna göre belirlenecek.

DOLar: 6.25 den haftayı kapatan DOLar, eğer müdahale gelirse gevşiyeceği nokta 6.12 civarı olacaktır. Sonrası bildiğiniz gibi olaylar ve haberlerle gelişecek olaylara bağlı olacaktır.

ONS ALTIN: Geçen hafta 1.689 $ gördükten sonra vade sonu olması sebebi ile Cuma günkü anlamsız düşüş ile haftayı 1.587$ da kapatan altın’daki yönü değiştirmedi. 1.550 $ altına gelmedikçe, Artık yeni hedefler orta vadede 1.755 ve 1.800 $ olarak karşımızı çıkacaktır.

Hepimize bol bereketli iyi bir hafta diliyorum.