Yeni bir hafta başında sizlerle olmaktan mutluluk duyuyorum. Köşe yazılarım sosyal medyada gereken beğeniyi almasa da, karşılaştığım insanların teşekkürleri beni mutlu ediyor. Finans piyasalarında taraf olamazsınız, o yüzden objektif bakmanız gerekir. Paranın duygusu ve ruhu yoktur. Başarılı bir yatırımcı olmak için objektif olmak şarttır. Bu yüzden doğruya doğru, eğriye eğri demesini bilmeniz gerekmektedir.

Bu hafta sonu Sakarya üniversitesinde ki 4. sünü gerçekleştirdiğimiz Temel ve Teknik analiz derslerinde, öğrencilerimin başlangıçtan bu zamana kadar ciddi yol aldıklarını gördüm. Her birinin bakış açılarının değiştiğini, her geçen gün daha net gözlemliyorum. İlk derslerinde ki sessizlikleri, her hafta soran ve sorgulayan bir yapıya dönüyor. Öğrendikçe derslere katılım yükseliyor. Fikir beyan edip, ön görüde bulunmaya başladılar. Finansal piyasalarda ki çarpıklık ve ters stratejilere artık anlam yükleyip, şaşkınlık yaşamayacaklar. Öğrencilerime 11 Ocak’daki 3. ders sonunda, sömestr tatilinde piyasaların izleyeceği yolu söylemiştim. 08 Şubat’daki dördüncü derste söylediklerimin gerçekleşip gerçekleşmediğini sordum. Piyasaları takip edenler, kısık ama şaşkın bir şekilde evet dediler. Grafiklerde 5 dk. sonrasına göre pozisyon almaya çalışırken, onlara neredeyse bir aylık piyasa analizi yapıp ve oluşması muhtemel grafikleri anlatmıştım. Bunları siz değerli takipçilerimde haftalık yorumlarımda okuyorsunuz zaten. Bunu şimdi neden anlatıyorum, sosyal hayatta ön görülerime hep bir muhalefet ile karşılık alıyorum. Muhalefet yapan arkadaşlarıma buradan şu mesajı vermek istiyorum. Ön görülerim ve stratejilerim objektif olduğum için gerçekleşiyor. Ekonomini dinamiklerinin nasıl hareket ettiğini iyi biliyorum. Neyin, neye ve nasıl tepki verdiğini net gözlemliye biliyorum. Bir görüşü benimsediğim için ısrarla savunmuyorum. Doğru tektir, ilim ve bilim buna ışık tutar. Bunu inkâr edenler her zaman kaybeden tarafta olmaya mahkûmdur. Asıl soru şu olmalı aslında, doğrudan yana olmak mı? Güçlü görünen gibi davranan taraftan yana olmak mı?

Allah, yüce kitabımız Kuran-ı Kerim’de doğruluğu bizlere nasihat olarak birçok ayet ile iletmiş. Biz hala neyi ve neden tartışıyoruz ki? Acaba milletin içine şeytan mı kaçtı ki, doğruluk karşısında sessiz veya inkârcı oluyor. Konuya nereden girdim, nereden çıktım. Neyse Yüce Allah bizi doğruluktan ve iyilikten şaşırtmasın diyelim ve haftalık yorumlarımıza geçelim.

BİST100: Geçen hafta bahsettiğim dirençler çok güzel ve noktasal çalıştı. Bu hafta neleri takip edeceğiz şimdi onlara geçelim. Pazartesi günü 121.490 üzerinde saatlik kapanışlar yapamadığımız sürece desteklerimiz 120.500, 119.900, 119.500, 118.650 ve onun altında 115.250 ye doğru sarkma yaşanabilir. 121.490 üzeri saatlik kapanışlarda takip edeceğimiz dirençler ise 122.050, 122.750, 123.500, 124.200 ve 124.500 gözlemlenecek.

DOLar: Geçen hafta bahsettiğim 6 TL üzeri kapanış hem günlükte, hem de haftalıkta gerçekleşti. Aşağı baskılarda 5.9880 çok kuvvetli bir destek oldu. 6 TL altını zorlayacak olsa da, artık DOLar için 6 ve üzeri rakamları konuşma zamanı geldi. Bundan sonra ki haftalar 5 küsurlu rakamlar raftan kalkar. DOLar lobisi söylemleri artar ama yapısal reformlar gündeme gelmez. Yapısal reform yapmayanlar dizlerini döver.

ONS ALTIN: Ons Altın için geçen hafta söylediklerim hala geçerli, geri çekilmeler alım fırsatı olarak kullanılmalı. Ons’da hareketler her an sertleşebilir.Global piyasalarda ons altın hala favori yatırım aracı olmaya devam edecektir.

Hepimize bol bereketli iyi bir hafta diliyorum.