Yeni bir hafta da sizlerle beraberiz, Küresel piyasalar da finans savaşları olabildiğince hız kazandı. Faiz indirimleri, Ticari ambargolar, Jeopolitik riskler ve bunlar için yapılan hamleler. Her ülke kendi çıkarları için mücadele veriyor. Biz, 15 günlük barış pınarı harekatının ilk yarısında 120 saatlik (5gün) ara verdikten sonra şimdi, 150 saatlik (6 gün 6 saat) araya girdik. Bu arada hem masada kazandık, hem sahada kazandık naraları atılıyor. Gerçekler öyle mi peki ? Bence değil, Bir tarafta dostumuz Truap’ın resmi mektubu ile aşağılandık, ardından 168 ülkede kırmızı bültenle aranan teröristin mektubu ile muhatap olup, ortacılık teklifi aldık. Bir yandan Abd’nin Suriye’den petrol sebebi ile ayrılmayacağını öğrendik, Diğer tarafta Rusya ile ortak devriye kararı aldık ama Kobani’yi alamadık.

Yüksek sesle bağırmak; başarıyı anlatmak için değil, başarısızlığa kılıf bulmak için gerçekleştirilen bir eylemdir. Ekonomimiz her geçen gün kötüye gidiyor, yabancı yatırımcılar piyasalarımızdan hızla kaçıyor. Bunu finans piyasalarında NET şekilde görüyoruz. Tüketim ekonomisinden hızla uzaklaşıp, üretim ekonomisine dönmemiz için son viraja giriyoruz. Geçen hafta yapılan 250 baz puan faiz indiriminden sonra faizde inecek yer kalmadı, Baz etkilerinin kullanıldığı enflasyon düşümünde de sona gelindi. Üretim zayıf, tüketim hızlı, bundan sonra şapkadan ne çıkacağını bende çok merak ediyorum. Geçen hafta ki yazımda vergi oranları yükselecek, yeni vergiler icad edilecek demiştim. Yeni yasa tasarısında bu söylediklerim gerçekleşti. Vergi oranları yükseldi, yeni vergiler icad edildi.

Yanlış ekonomik programlar da ısrar eder isek, çok kötü sona doğru hızla savrulmaya devam edeceğiz. Bu söylediklerim, zaman dilimleri içinde gerçekleşiyor. Bunların hata olduğunu anlamamakta neden ısrar ediyor ve devamın da inat ediyoruz. 2 gün önce onlarca hakaret ve tehtid savuran Trump’a dostum demek bize ne kazandırıyor. Biz bu olayı Esat veya Esed olayında yaşamadık mı? Hiç ders çıkarmadık mı!

Ekonomi; güven ister, hukuk ister, adalet ister, istikrar ister. İster oğlu ister. Günlük çözümlerin sonuna geldik, yapılan program iktisat’a ters düşüyor. Başarı beklemek büyük hata olacak. Sonucu çok ağır olacak.

BİST100: 100.216 dan kapatan borsamız, çok hareketli bir hafta yaşayacak. Aşağı doğru destekler, 100bin psikoljik desteği, 99.800, 98.750, 97.300, 95.650 daha aşağısını stop loss olarak seyredilmeli. Yukarı doğru dirençlerimiz 100.500, 101.400, 102.250, 102.850, 103.700, 105.200 ve 105.950 den sonrası alımlar hızlanır.

DOLar: 5.7751 den kapanan $’da dipler daha yukarıda, tepelerde bir önceki tepeden daha yükseklerde oluşuyor. Trend baskısı devam etsede, kırılımın yaklaştığı günlere yaklaşıyoruz. 5.9852 nin üzerinde ki hareketleri dikkatli takip etmeliyiz. Aşağı doğru 5.7155 altına kırılım zorlaşmış gözüküyor.

Ons Altın: 1.504 $ dan haftayı kapatan Ons Altın, Günlükde düşen trendin altında kapatan ons altın,minör yükseliş trendinin dibi 1.487 $ dan geciyor. Fiyat aralığı bu aralıklarda gerçekleşecek. Yukarı yada aşağı kırılımlarda sertlik yaşanacaktır. Dikkatli olmakta fayda var.

Hepimize bol kazançlı ve bereketli bir hafta diliyorum.