Zorunlu kısa bir aradan sonra sizlerle tekrar buluşmanın mutluluğunu paylaşmak istiyorum. Kısa bir ara vermek zorunda kaldım, çünkü ciddi bir rahatsızlıkla mücadele ettim. Şu anda tekrar eski sağlıklı ve mutlu günlerime dönmek için mücadele veriyorum. Her ne kadar tam olarak iyileşmemiş olsam bile hızla iyileşme yolundayım.

Evet, bu arada piyasalar da bir coşku, bir coşku almış başını gitmiş. Haftanın son iki gününü takip etme fırsatı yakalamış olsam da piyasadaki hareketlerin ne kadar zorlama, isteksiz ve tedirgin olduğunu gözlemledim. Haber ve veri akışlarını yok sayan bir BİST100 ve DOLar gözlemledim. Global piyasalarda ki ekonomik ve sosyal olaylara duyarsız bir piyasa ile döndüm. Bu hafta TCMB’nın faiz indirimine kilitlenmiş bir piyasa, olumsuz her habere kulağını tıkamış, tek elden piyasaların yönünü hareket ettirir bir vaziyette buldum endeksi.

Bu hafta Global ve yerel piyasalarda veri akışı oldukça fazla, 25 Temmuz’da TCMB para politikası kararını açıklayacak. Piyasa beklentileri 200-250 baz puan yönünde olsa da benim tanıdığım Reis minimum 400, maksimum 550 baz puandan aşağı indirim yaptırmaz. Yaptırmaz diyorum çünkü merkez bankasının bu saatten sonra bağımsız hareket edeceğine hiç inanmıyorum. Bunun yansımalarını hep birlikte yaşayıp göreceğiz. Öncelikle DOLar’da bir kıpırdanma olacak. Muhtemelen minimum 15 kuruşluk bir sıçrama olacak.

Bu arada S400’lerin ülkemize girişi devam ediyor. ABD her ne kadar yaptırım için sert söylemlerde bulunmasa da 12 maddelik bir yaptırımın söz konusu olduğu konuşuluyor. Trump gelişen olaylara ticari olarak, ülkesi menfaatleri doğrultusunda bakıyor. Her ne kadar başkan olsa da tek karar mercii olmaması, Pentagon, senato ve Abd derin devleti olayı prestij meselesi haline getirip sert yaptırımları gündeme getirecektir diye düşünüyorum.

Biraz gelişen ve gelişecek olayları takip etmekte fayda var, biz haftalık yorumlarımıza geçelim.

BİST100: Enteresan bir şekilde soluksuz yükseliş yaşıyor. 100bin direncini kırdı ve üstünde kalmayı başarıp başaramayacağını bu hafta hep birlikte göreceğiz. 102.500 direncinden döndü ve haftayı 101.850 den kapattı. Öncelikle 101.500, 101.000 ve 100bin desteklerini takip edeceğiz. 100bin altında salınma sert olur. Yukarı doğru ise 102.000, 102.500, 103.000 ve tepe olarak 105.750 görünmekte. Enerji ve bankacılık sektöründen uzak durmakta fayda görüyorum.

DOLar: $’da bu hafta hareketli bir zaman dilimi bizi bekliyor. Muhtemel 15 kuruşluk bir yükseliş ile başlayabilir her şey. Baskılanan $’da sıkışan grafik ve teknik analizin sonucu bir patlama olması olası bir hareket olacak. 5.79, 5.83 ve 5.95 takip edilmeli.

ONS ALTIN: Ons Altın’da yükseliş devam ediyor. Trend yönü yukarı olsa da teknik düzeltme yaşamış olarak bitirdi haftayı. 1.453 $ tepe seviyesini gördü ve düzeltme geldi. 1.425 $ da haftayı kapattı. 1.432 $ seviyesi üstünde 1.487 $ yükselişi ve yeni rekorları bekliyor olacağız.

Hepimize hayırlı ve bereketli iyi haftalar diliyorum.