Evet güzel bir hafta’ya merhaba demek istiyoruz. Niyet bu, akibet hayır olur inşallah. Ülke gündeminde gerginlik bir an olsun bitmiyor. Bu hafta biraz içinizi karartacak olabilirim. Diyeceksiniz ki sanki hep güllük gülistanlık yorumların var da, sadece bu hafta mı içimizi karartacaksın. Haftalardır söylediğim daralmanın sonuna geliyoruz. Bu daralma sonunda herşey ters düz olacak. Sene başından bu yana 6-7 tane içi boş reform pakati açıklayan bakan Albayrak, bunlara bir yenisini geçen hafta İVME reform paketi ile ekledi.

   Hadi anlıyorum, eğitimsiz ve ekonomiden anlamayan toplumu bir şekilde kandırabiliyorsunuz yada kandırdığınıza inanıyorsunuz. Peki, bu paket toplantılarında karşınızda oturan iş adamlarını yada tv’lerden sizleri izleyen ekonomistleri de kandırdığınızı yada kandırabileceğinizi mi sanıyorsunuz?

   Alınan önlemler günü, açıklanan paketler ile haftayı kurtarmaya çalışılırken ekonomiyi daha da içinden çıkılmaz bir hale sürüklediğinizin farkında mısınız? Milli ve yerlilikden dem vururken, son bir ayda Bist100 deki şirketlerin nasıl kan kaybettiğini, uluslararası piyasada nasıl değerlerini yitirdiğini görmüyormusunuz! Sonra bu şirket patronlarına 5er 10ar işçi alın diyorsunuz. Bu nasıl bir aymazlık halidir, benim aklım durdu.

   İVME ekonomi paketi ile Tarımı komple bitirdiğinizin, zengin iş adamlarını seracılık sektörüne soktuğunuzun ve köylüyü de bu şirketlere maraba yaptığınızın İnşallah farkında DEĞİLSİNİZDİR! Aksi halde eğer farkında iseniz vay Milletin efendisi köylüye, vay ki vay bizlere, bu nasıl bir ihanettir bunu kimse anlatamaz millete.

   Bu yorumları ve stratejileri hükümetin açıkladığı ve yayınladığı verilere bakarak yapıyor ve son üç senedir anlatıyorum. Kabidene yada danışman kurulunda bir kişi yok mu benim gördüklerimi gören, görüpde hükümeti bilgilendiren. Neyse biz geçelim haftalık ekonomik hava durumuna.

BİST100: Geçen hafta ne söylemiştik önce ona bir bakalım,Aşağıda 85.000’ takip edeceğimizi, yukarıda aradirenç 87.500’ün önemini ve tepe 90.000 den bahsetmiştim. Peki neler yaşadık, İlk günü eksi yatay seyreden borsa, Salı ve Çarşamba günü %2 lerin üzerinde sert düşüşler ile 83.500 ü gördük, Perşembe ve Cuma günü düşüslerin yarısını açıklanan ekonomi paketi ile geri alarak haftayı 86.072 den kapattık. Dipden bu geri dönüş bir çok acıdan önemli, yabancı yatırımcı yükselen $, düşen borsa karşısında piyasaya destek verdi. Bu destek ne kadar sürer bilmiyorum. Ama şunu net biliyorum, Türkiye piyasalarından çıkma kararı alan yabancı, çıkarken sinekten yağ çıkarmaya çalışmaz. Önümüzde ki günlerde marjlar (oynaklık) daha yüksek ve sert olacaktır. Yukarı doğru 87.300 önemli, yukarı kırması durumunda 90.000 çok önemli direnç olacaktır ve büyük olasılıkla buradan büyük bir satış dalgası geleçektir. Tekrar 85.000 altında, 68.000 lere hazırlıklı olunmalı. Bu günleri sizlere her hafta anlatıyorum, bence mutlaka kaile almanızda fayda var. Yorumlarımın dşında bu veriler ile aksi bir durumun olma ihtimali olmaz/olamaz.

DOLar: Bakan Albayrak’ın İVME paketiyle gevşeyen DOLar 6.06- 6.12 arasında bu hafta sıkışacak gibi görünsede haftanın ikinci yarısına dikkat etmekte fayda görüyorum. 6.13 den 6.06 ya doğru düşüş görmüş olsak bile kesinlikle fiziki alımların devam ettiğini, teknikden çok net görüyoruz. Yön hala yukarı devam ediyor.

ONS ALTIN: Sert yukarı hareketine adım adım yaklaşıyor. Alımlar hızlandı, fiyat için acele etmeyen ons altın için herşey pozitif. Global sıkıntılar, petrolde ki sert düşüş, Hürmüz boğazı sıkıntıları, tiçaret savaşları altını yine güvenli liman pozisyonuna sokuyor.

Hepimize bol bereketli bir hafta diliyorum.