Zorlu bir Mayıs ayı geçireceğimizi söylemiştim, ayın yarısına geldiğimiz şu günlerde zorun başlangıçındayız. Geçen hafta DOLar dirençleri kırarak 6.25 leri gördü. Global piyasalarda Cumartesi günü sabahın 03.30 sularında zayıf piyasada hacimsiz satışlarla DOLar 5.97 den kapandı. Dünya’nın en güvenilir haber ajansı olan Reuters, “Türk kamu bankalarının 4.5 milyar $ satışı ile piyasalarda DOLar’ın gevşemesine sebep oldu” diye duyurdu. Burada sorulması gereken bir çok soru var! Ama, zaten karışık olan ekonomiyi iyice çıkmaza sokmamak adına şimdilik bu soruları burada sormuyorum. Siyaset, ekonominin önünde gittiği sürece bu sorunları hep hissedeceğiz. İş adamlarına yapılan tehtidler, yeni yatırım ve iş gücünü yükseltmeye engeller olarak karşımıza çıkacaktır. Görünen o ki, ekonomiyi düzeltmekden çok kaybedilen İstanbul seçimlerine odaklanmaya çalışan hükümet kendisi ve ittifak ortağı  ile etrafı tehtid ettikce bu günleri daha çok arayacağımız, günler yaşamamıza sebep olacaklar. Artık dönülmez akşamın ufkuna doğru ilerliyoruz. Güzel yurduma uzun bir süre ekonomik bahar uğramayacak gibi.

BİST100: Geçen hafta endeks için söylediklerim, takip edenlerinde gördüğü gibi tek tek gerçekleşti. Endeks’de 89.500 altına inmek hiç hoş olmadı. Bir hafta’da endeks 5.413 puan düştü. Artık benim için bir tek destek kaldı. 84.500 eğer bununda altında borsa’yı durulana kadar unutun. 84.500 neden önemli öncelikle onu anlatayım, 2003 de başlayan yükselişin bugünkü karşılığına denk geliyor. Bunun altına inmesi demek 16 senelik yükselişin sonu demektir. Altında önce 70.000 ler gündeme gelecek, sonrasında 57.000 ler de dip oluşmasını deneyecektir. Merkez bankası Perşembe, Cuma günü aldığı önlemler yeterli gelmeyince DOLar satışı ile destek olmaya çalıştı. Hafta sonu DOLar fiyat kapanışı endeksin Pazartesi yukarı hareket etmesine sebep olabilir. 89.950 üstünde kalamadığı sürece aşağısını deneyecektir.Yatırımcıya çok değil 3 hafta önce 98.500 altına inersek borsadan çıkın demiştim, inşallah söz dinlemişlerdir. Şimdi 84.500 altında borsayı unutun diyorum. Destek, dirençi ince ince yazmayacağım bu hafta aşağı doğru 84.500, yukarı doğru 89.950 yi takip edin diyorum.

DOLar: Dirençlerden 5.25’i gören DOLar’da Merkez bankası müdehalesi sonrası $ satışı ile haftayı 5.97 den kapatan $ yeni haftaya 5.95 – 6.00 seviyeleri arasında başlamasını kısa süreli yatay seyir ile hareket etmesini bekliyorum. Bu gevşemeye sakın ha inanmayın, inançın gelişmesi için önce 5.95 altına sonrasında 5.82 altına inmesi gerekiyor. Bu şartlar oluşmadığı taktirde Yön yukarı olmaya devam edecektir. Bu alınan önlemler gecici gaz alma yöntemleridir. $ da bu gevşemenin, teknik düzeltmeye dönüşmemesi için kesinlikle ilave önlemlerin alınması ve söylemlerin devreye yumuşak dille girmesi lazım gelir. Olmazsa mı ne olur? DOLar’da yön yukarı döner 6.12 üstünde uzaya yolculuk başlar. Ben, 6 ay önce DOLar 10.55 kuruşu göreçek derken, benimle makara yapanlar bugün $ 10 TL yolculuğuna hazırlanıyor diyor. Bende diyorum ki hızlı ve önemli önlemler alınmazsa 18 TL’ye hazırlıklı olun diyorum.

ONS ALTIN: Evet bu hafta Ons Altın’da çok kritik bir haftaya giriyoruz. Kısa trendlerin bir önemi kalmadı. 1.323$’ı kırarsa 1.565$ yolculuğunun ilk adımı atılmış olur. Geçen hafta söylediğim gibi haftayı yatay geçiren ons altın’da kırılma an yada ufak bir sebep meselesi haline döner.

Hepimize bol bereketli bir hafta diliyorum.