Yeni bir hafta başından selamlar. Ülkede gündem durduğu yerde durmuyor. Gündemi o ya da bu şekilde iktidar partisi bir şekilde belirliyor. Önce salgından ötürü bir kereye mahsus nakit yardım paketi açıklıyor, daha 24 saat geçmeden akaryakıta Ötv zammı geliyor. Öteki elin vermediğini, öbür el çabucak alıyor.

Ondokuz yılda tam 20 kere barış affı sağlayan iktidar partisi, bir yenisini daha eklemek üzere. Ondokuz yılda, 20 kere barış affı çıkartıpta hala sonuç alamıyorsan, önce sebeplerini incelemen lazım. Esnaf, hala bu aflardan yararlanamıyor ise esnaf’ın dertlerini iyi dinlemek lazım. Geçen hafta aşı için bir umut doğdu. BionTech aşısını bulan Prof. Dr. Uğur Şahin canlı yayında yapılan anlaşmadan bahsetti. Sağlık bakanı yaşadığı güven kaybını, canlı yayında Şahin’le yaptığı görüşme ile gidermeye çalıştı. Ne acıdır, bu duruma düşmek. İktidar bakanları tel tel dökülüyor. Sizlere geçen hafta duyduğum utançlardan bahsetmiştim. Geçen hafta İç işleri bakanının devlet kanalına verdiği röportajı dinleyince bin kere daha utandım. Benim bakanım, devlet kanalında bu şekilde konuşmamalıydı. Ben iç güvenlik makalesi bile okumamış biri olarak iç işleri bakanlığına atandım dedi. Liyakat diye boşuna kendimizi yırtmıyoruz. Nitekim karşısında muhatap aldığı kişi mafya bile olsa, bel altı vurmamalıydı. Yapacağı tek şey devletin gücünü kullanıp, şahsı Türk adaletine teslim etmekti. Erkler ayrılığı gün yüzüne çıkmaya başladı. Suçlamalar, ayyuka çıktı. Adamın yayınladığı video, 9 saatte 5.2 milyon kez izlenmiş. Dünya’da yok böyle bir izlenme oranı. Buna popçusu, topçusu ve siyasetçisi dahil. Şimdi siz ya arkadaş sen ne anlatıyorsun diyeceksiniz, Ne anlatayım! Ekonomide anlatacak bir şey kalmadı, defalarca yazdım. Hala aynı şeyleri yazıp farklı sonuç mu bekleyeyim.

Gelinen noktayı hala görmemekte ısrar edenler var. Bunların kulağına davul çalsan nafile. Düğün dernek sanıp alkış tutuyorlar. Utanç üzerine utanç yaşıyoruz. İşsizlik almış başını gitmiş, gençlere ve çocuklara üzüldüğüm kadar kimseye üzülmüyorum. Bir kayıp nesil geliyor, sonuçları hiç iyi olmayacak şekilde. Demokrasiden her geçen gün uzaklaşıyoruz. Adalete hasret kaldık. Anlatılacak birçok konu var ama bunları, buradan yazmaktan artık hicap duyuyorum. Aslında sizlere bu hafta Türkiye’deki bankacılığı anlatacaktım ama konu nerelere kaydı yine. Artık o da başka zamana kaldı.

Bu haftanın özlü sözünü rahmetli Uğur Mumcu’dan yapacağım. “İnsanlar sadece konuştukları şeylerden değil, sustukları şeylerden de sorumludurlar.” diyelim ve haftalık analizlerimize geçelim.

BİST100: Sizlere geçen hafta 1.450’nin önemini anlatmış ve iki rakam vermiştim. Yukarıda 1.470 ve aşağıda 1.412 idi. Yukarıda 1.465’i aşağıda ise 1.439’u gördük ve haftayı 1.451 den kapanış yaptık. Biraz ortaya karışık bir hafta gibi görünse de yinede güzel bir kapanış oldu. Daha güzeli olur muydu? Olur du! Ancak gündem ki video, bakan ilişkisi hafta sonu bir kararname getir mi korkusu ile piyasa gevşedi. Hatta Viop gece seansının son 15 dakikasında satışlar sertleşti. Neyse ki korkulan olmadı, kararname çıkmadı. Bu iyi mi, kötü mü tabi ki tartışılır. Kaldı ki kararname çıksaydı, bence piyasa bunu iyi fiyatlardı. Bu hafta 1.450 yine yol gösterici olacaktır. Bu hafta sizlere 4 rakam vereceğim. Yukarıda 1.478 ki önce kuvvetli bir direnç olan 1.460’ı geçmesi lazım. Sonrası biraz daha aydınlık. Aşağıda 1.434 ve 1.414 bunlarında altı çok karanlık.

DOLar: 8,52 üzerine atmadığı sürece sorun yok. Her ne kadar baskı kurulmaya çalışılsa da 8.37 altı fiyatlama şart. Yoksa ortalık ana baba gününe döner. DOLar’da Salı akşamından sonrasına dikkat etmek lazım. Teknik analiz zamansal olarak bunu gösteriyor. İnşallah olumlu bir haber ile bu tekniği bozacak bir şey gündeme gelir.

ONS ALTIN: Sarışın bildiğiniz gibi yoluna devam ediyor. Geçen hafta 1.890$ görse de haftayı 1.881$ dan kapanış yaptı. Abd enflasyon ve küresel risklere ilave coinler deki düşüş Ons altını cilalamaya devam ediyor. 1.900$ üzeri kapanışlar sert hareketleri yanında getirir.

Hepimize bol bereketli, sağlıklı, mutlu ve iyi bir hafta diliyorum.