Yeni bir hafta başında, 17 günlük bize tam, bazılarına kafasına göre kapanmadan sonra yeniden merhaba. Tam kapanma bitti, bitmesine ama yeni bir genelge ile yine kısmi kapanma ile yola devam ediyoruz. Hayatımız yarım yamalak sistemle devam ediyor. Geçen hafta yüzümüzü ekşitecek o kadar olay yaşadık ki, ilk defa sistemsiz ve liyakatsiz bir yönetim tarafından yönetilmekten utanç duydum.

Kültür ve Turizm Bakanlığının hazırladığı reklam kampanyası, ne kadar çaresiz, ne kadar aciz ve ne kadar ihtiyacımız olduğunun göstergesi olarak karşımıza çıktı. Bu nasıl bir çaresizlik mi diyeyim, nasıl iş bilmezlik mi! Kendi ülkemde bizi kim aşağılayabilir diye düşünmemiştim bile, ta ki o reklamı seyredene kadar. Allah akıl fikir versin dedikçe bunların aklı başından gitmeye başladı. Çaresizliğin zirvesini, ‘’hakkınızı helal edin’’ diyerek reis yaptı. Hükümet olarak yapılması gerekenleri yapmadıklarının farkına varmış olacak ki, helallik istedi. Anında Twitter’da TT oldu. Umut ile bekleyenler, çaresizliği gördüğü için gündem olan konuya Ankara Kahveciler ve Esnaf Odası başkanı İsa Güven video ile ağlayarak hakkımızı helal etmiyoruz dedi. Onurlu insanlar yokluklarına rağmen ses çıkarmazken, hala utanmadan 3-5 maaş alanlar TV’ler de cirit atıp, neyi, nasıl ve ne uğruna savunmaya çalışırken düştükleri durumun farkında bile değiller. 3-5 maaş demişken eski aile ve sosyal hizmetler bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’ta Kardemir Çelik’in oy birliği ile yönetim kuruluna atanmasıyla o da bu kervana girdi ve 39.423 TL ile huzur hakkına kavuştu. Evine ekmek alamayan babaların intihar ettiği bir memleket haline geldik. Hayatımda bu kadar utanç yaşadığım bir hafta olmamıştı. Diğer konulara girmiyorum bile, iktidar bakanlarının, milletvekillerinin videolara cevap verememesi ya da iddialara soruşturma açmayan savcıların duyarsızlığı. Bu nasıl bir çürümüşlük, neresinden tutsan elinde kalıyor. Suçlanan muhalefet gibi, sesi soluğu çıkmıyor. Üzerimizde resmen ölü toprağı serpilmiş gibi. Eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın yüce divana çıkıp çıkmayacağı belli bile değil. Biz nasıl bu hale geldik.

Şimdi birde ABD’nin enflasyonunun yükselme olayı var. Bize ne ABD’den diyeceksiniz ama dedirtmezlerrr. Garanti geçişli köprü anlaşmaları dolar bazında yapılan anlaşma biliyoruz. Sözleşmede ABD DOLar’ı enflasyon karşısında değer kaybederse, yüklenici firma bunu da talep ediyor. Allah’ım biz nasıl bir sözleşmeye imza atmışız, dünyanın hiçbir yerinde görülmeyen garantileri neye göre verdik biz. Türkiye ve Türk halkı 5’den büyüktür. Bu soyguna biri artık dur desin. Bu olanlara Atasözleri değil, kitaplık hâsıl oldu.

BİST100: Evet, zor bir yeni haftaya başlıyoruz. Daha önce bahsettiğim 1.450 üzerinde kalıcılık sağlanamadı. Bu hafta iki rakamı takip edeceğiz. Aşağıda 1.412, yukarıda 1.470 olarak karşımıza çıkıyor. Burada 1.450 yol gösterici rakamımız. Aşağısında ve üstünde rakamlarımızı takip edeceğiz. Bu hafta haber ve veri akışı açısından yoğun bir hafta olacak.

DOLar: Grafiklere bakınca insanın içi kabarıyor. 8.50 üzerinde kapanış gelmediği sürece bir umut ile düşüş beklenebilir. Bu düşüşte en fazla 8.16 ya kadar olabilir. Aynı şeyleri yapıp, farklı sonuçlar beklemek ahmaklık olur. Hayal kurmanın da bir adabı vardır.

ONS ALTIN: Haftaya 1.843$ dan başlayacak olan ons altın 1.860 üzeri yükselen trend kanalına girer. 1.815 üstüne hareket ederek düşen trend kanalını kırmıştı. Zor bir haftaya girecek olsa da hareket yönü yukarı olarak görülüyor. 1.874 $ üzerinde hareketler sertleşebilir.

Hepimize bol bereketli, sağlıklı, mutlu ve iyi bir hafta diliyorum.