Ecevit Keleş, yaptığı yazılı açıklamada, 1 Haziran 2012’de çıkan ve ‘Kentsel Dönüşüm yasası’ olarak bilinen 6306 Sayılı Kanuna göre Sakarya’nın imar yönetmeliklerinin 31 Mayıs 2013 itibariyle yürürlükten kalktığını belirtti.
Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin 2012’de çıkan yasaya rağmen ilgili kadrolarını harekete geçirmediğini ve çalışmaların, yönetmelikten yürürlükten kalkmasına 1 ay kala başladığını iddia eden Ecevit Keleş, “Ve günümüz itibariyle halen daha ortada onaylanmış yeni ve geçerli bir yönetmelik yoktur. Sakarya’da gayet yaygın olarak kullanılan 2.40 metre yükseklikte bodrum uygulaması, yeni imar planlarına uymamaktadır. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zeki Toçoğlu ve kadrolarının ağır ihmali neticesinde, kentimizde inşaat sektörü bir belirsizlik içerisinde kalmıştır ve yeni projeler durma noktasına gelmiştir” dedi.

EKONOMİYE ETKİSİ
Ecevit Keleş, açıklamasında şunları kaydetti:
“Arsa sahipleri, kat sahipleri ve müteahhitler yeni çıkacak yönetmeliğin içeriğinde ne olduğunu bilmediklerinden ötürü yatırım planlamalarını yapamamaktadırlar. Bu sıkıntı kentimiz ekonomisinin genelini ağır biçimde etkilemektedir. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zeki Toçoğlu'nun bu sıkıntıları kentimize çektirmeye hakkı yoktur.
Bir Büyükşehir Belediye Başkanı; böyle bir kanun gündeme geldiği andan itibaren ilgili birimleri harekete geçirmeli ve olası sıkıntıları daha doğmadan ortadan kaldırmalıydı. Koltuğunun hakkını verme derdinde olan insanların yapacağı iş budur. Protokollerde gezerek, içi boş süslü cümlelerle nutuklar atarak ve olmayan yatırımların açılışlarını Başbakana yaptırmak, vaziyeti idare etmektir.
Bugün Sakarya’yı idare edenlerin ve kentimizi temsil eden siyasetçilerin yapmaları gereken son şey budur. Sakarya’nın vizyoner, atılımcı, planlı ve hedefleri olan kişiler ve kadrolar tarafından yönetilmesi gerekmektedir, Ülke ortalamasının çok gerisinde kalmış olan şehrimizin daha fazla kaybedecek zamanı yoktur.”
 

Editör: TE Bilişim