Mütekabiliyet Yasası'nın verdiği hakla taşınmaz mülk edinen Yunan zenginler bugüne kadar tam 2 bin 387 m2'lik arazi aldı.


- Aynı yasaya dayanan Araplar'ın da Sapanca dahilindeki ormanlık alanlardan yer satın alarak villa tipi binalar yaptırdıkları biliniyor.
-----------------------------
 
 MİKTAR BELLİ DEĞİL
Mütekabiliyet Yasası'nın verdiği hakla taşınmaz mülk edinen Yunan ve Arap zenginler bugüne kadar Sakarya'da tam 2 bin 387 m2'lik arazi satın aldı. Aynı yasaya dayanan Araplar Sapanca dahilindeki ormanlık alanları seçerken yunanlar Serdivan'ı tercih etti. Sapanca'yı terih eden Araplar'ın bugüne kadar kaç dönüm yer aldığı açıklanmadı. Ancak satılan arazinin miktarı inşaat izni alınmak üzere yapılacak başvuru sayesinde öğrenilebilecek. Şimdilik satış yapanlar, alıcılarının adını açıklamıyor.

ORMANDA VİLLALAR
Araplar Sapanca'yı seçerken Yunanlar da Serdivan'ın Kâzımpaşa taraflarında taşınmaz mal ediniyor. İlimizde yabancılara ne kadar miktarda yer satışı yapıldığına ilişkin toplam rakam şimdilik 2 bin 387 m2 olarak gözüküyor. Orman Bölge Müdürlüğü’nün Sapanca’da orman içinde yükselen villa inşaatlarla ilgili bilgisinin olup olmadığı halk tarafından merak edilirken, satılan yerler nedeniyle başlayan betonlaşma yüzünden Sapanca’nın yeşil ormanları da kaybolmaya doğru gidiyor. 

FOTOĞRAFLANDI
Bölgede yaşanan gelişmeler fotoğraflanıp belgelendi. Özellikle Arap turistlere satılan mülkler için açılacak alanlar belirlendiği iddia edildi. Havadan çekilen fotoğrafta bölgelerdeki ağaçlar kesilerek konut inşaatlarının yapımına başladığı açıkça görülebiliyor.
 
EN GÖZDE YERLER
Sapanca Belediyesi; Şükrüye, Memnuniye, Hacımercan, Akçay, İlmiye ve Nailiye Köylerine tarım arazisi diyerek imar izni vermiyor ve buna rapğmen bölgenin oksijen kaynağı ormanlarının içinde yapılan inşaatları göz ardı ediyor. Yabancıların gözdesi bu yerlerde durumun nasıl gelişeceği merak konusu oldu.  

Editör: TE Bilişim