Büyükşehir Belediyesi tarafından Mithatpaşa Mahallesi’nde devam eden yol düzenleme ve kavşak çalışmalarında sona gelindi. Bölgede birinci kat asfalt serim işlemleri ile yürüyüş yolları, oturma grupları, ve aydınlatma ışıkları üzerindeki çalışmalar tamamlandı. Kısa süre içerisinde ise ikinci kat asfalt serim çalışmalarının başlatılacağı ve projedeki tüm işlemlerin sona ereceği duyuruldu.

Birinci kat asfalt serim işlemlerinin Kurban Bayramı öncesinde tamamlandığı arterde, bordür ve tretuvar çalışmaları da hızla sürdürülüyor. Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanı Haydar Akbulut, bölgede çalışmaların kısa süre içerisinde tamamlanacağını açıkladı.

Ulaşımda Alternatif Yollar

Haydar Akbulut, “Bilindiği üzere Mithatpaşa Kavşağı’nda kapsamlı bir dönüşüm çalışmasını kısa bir süre önce başlatmıştık. Arterde belirlenen güzergahları asfalta hazır hale getirdik. Kurban Bayramı öncesinde de birinci kat asfalt serimini gerçekleştirdik. Ekiplerimiz bölgede bordür ve tretuvar çalışmalarını sürdüyor. Tüm gerekliliklerin tamamlanmasının ardından ikinci kat asfaltı da atacağız. Çalışmalarımızın tamamlanmasıyla birlikte bölge ulaşımına çok kullanışlı bir alternatif getirilmiş olacak” ifadelerini kullandı.

Yol Harici Bölümler Yeşil Alan

Bölgeye kazandırılacak yeni yeşil alanlarda da çalışmaların sürdürüldüğünü aktaran Akbulut, “Bu projede yol haricinde kalan kısımların yeşil alan olarak şehrimizin hizmetinde olacağını söylemiştik. Bu anlamda belli bir bölge için yeşillendirme çalışmalarını tamamladık. Yürüyüş yolları da hazır hale getirildi. Oturma grupları ve aydınlatma ışıkları da yerleştirildi. Diğer bölümlerde de benzer çalışmalar gerçekleştireceğiz. Bu bölge hemşerilerimizin dinleneceği, güzel vakitler geçirebileceği hoş bir yaşam alanına dönüşecek” diye konuştu.

Trafik Akışına Kavşak Rahatlığı

Ulaşım düzenlemesi ile ilgili konuşan Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil ise, “Bu bölgede zaman zaman trafik sıkışıklıkları yaşanmaktaydı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu bize gerekli talimatları verdi. Hemen çalışmalara başladık. Buna göre Sigorta Kavşağı istikametinden gelip Mithatpaşa Kavşağını kullanarak, Serdivan istikametine gitmek isteyenler için artık mevcut yol tek gidiş olarak kullanılacak. Ayrıca Serdivan istikametinden gelip Sigorta Kavşağı istikametine gitmek isteyenler de yeni yaptığımız yolu tek gidiş olarak kullanacaklar. Yeni kavşak Sigorta, Beşköprü ve Serdivan istikametinden gelen araçlar için kesişim noktası olacak. Bu çalışma aynı zamanda bölge ulaşımına da büyük bir rahatlık getirecek” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim