53. GENEL KURUL

Bir önceki dönem Genel Başkan olan Burhanettin Hakküder, görevi bırakmasının ardından önceki gün yapılan 53. genel kurulda Eski genel başkanlardan ekonomist Taner Mustafaoğlu tek liste halinde girdiği seçimden Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği'nin yeni Genel Başkanı oldu.

MÜEZZİNOĞLU

Aksiyon sahibi olmasıyla bilinen Taner Mustafaoğlu'nun Batı Trakya davasına çok şey kazandıracağı bekleniyor. Topkapı Eresin Oteli'nde yapılan kongreye Batı Trakya'dan Batı Trakya Azınlık Danışma Kurulu Başkan Yardımcısı İlhan Ahmet, İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek ve çok sayıda üst düzel azınlık mensubu katıldı. Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği kongrenin en önemli konuğu ise, Batı Trakya'nın bağrından çıkardığı ve her Batı Trakyalı'nın kendisiyle gururlandığı Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu idi.

ATATÜRK

Yoğun devlet işlerinden fırsat bulup kongreye gelerek bir konuşma yapan Müezzinoğlu, Batı Trakyalıların artık salonlara sığmadığını, geniş alanlara inme zamanın geldiğini belirterek, "Bu kongrenin bugün, yani 19 Mayıs'ta yapılması benim için büyük mana ifade ediyor. Zira Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk de bugün milli mücadeleyi başlatmıştı. Onun için her Batı Trakyalı bu günü iyi hatıralı ve kendine milat edinmelidir" dedi.

CUMHURİYET

Artık suskunluğu bozmanın zamanı geldiğini belirten Bakan Müezzinoğlu, uluslararası antlaşmalardan doğan haklarımızın sonun kadar savunmak gerektiğini ifade ederek şunları söyledi, "Bizler Batı Trakyalılar olarak bugüne kadar mücadelemizi hep meşru zeminlerde aradık. Türkiye Cumhuriyeti'nin itici desteğiyle de epey mesafe aldığımı söyleyebilirim. Ancak bu da yetmez. Avrupa ve dünya genelinde sesimizi daha çok duyurmamız gerekmektedir. 19 Mayıs'ın ruhuna göre hareket etmemiz bizi daha da ilerilere götürecektir. Ayrıca her Batı Trakyalının birlik beraberlik içinde, sosyal dayanışma ve yardımlaşma içinde hareket etmesi en büyük temennimdir. Bu duygular ışığında kongrenin Batı Trakya davasına hayırlı olmasını dilerim"

GENÇ YÖNETİM

Kongre hakkında görüşlerini bildiren Sakarya Şubesi Başkanı Hayri Latif kongrenin çok olumlu bir havada geçtiğini ifade ederek, "Taner Mustafaoğlu başkanlığında oluşturulan genç ve dinamik yönetim kurulunun davaya çok şey katacağına gönülden inanıyorum. Yeni seçilen yönetimin her konuda destekçisi olacağımız bildirir, başarı dolu bir dönem geçirmesini temenni ederim" dedi.

BAYRAK YARIŞI

Yeni seçilen Genel Başkan Taner Mustafaoğlu da yaptığı teşekkür konuşmasında, "Bu bir bayrak yarışıdır. Şimdi bayrağı biz aldık. Arkadaşlarım ve tüm Batı Trakyalıların desteğiyle Batı Trakya davası için yol ne yapılması gerekiyorsa onu sonuna kadar ifa edeceğimize hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu vesileyle kongremize katılan başta Sağlık Bakanımız Mehmet Müezznoğlu, azınlık temsilcilerimiz, üyelerimiz, siyasi parti temsilcilerimize sonsuz şükranlarımı sunarım" dedi.

Editör: TE Bilişim