İstanbul ile Ankara arasında yer alan Türkiye’nin turizm, dinlenme ve kongre merkezi Sapanca; İstanbullu işadamlarının bölgeye yaptıkları büyük yatırımlarıyla dikkat çekerken, bazı yatırımcılarda, bölge halkının kendilerine gösterdiği tepkilere de hiçbir anlam veremiyor.

İKİ AY KALA

Sakarya Sapanca İlçesi’ne bağlı Kırkpınar Beldesi’nde yaklaşık 1 yıl önce 3 dönüm arazi üzerine 800 metrekare alana içerisinde birçok markanın yer alacağı 20 dükkândan oluşan çarşı (yaşam alanı) inşaatına başlayan İstanbullu yatırımcı; bitmesine 2 ay kalmasına rağmen, bazı vatandaşların yatırımı engellemeye çalıştığını söyledi.

KARŞI KARŞIYA

Kendisinim Yanık’ta 5 yıldızlı otel yapmak için arsa ve yine 5 yıldızlı tatil köyü yapmak için Mahmudiye’de arsa aldığını dile getiren yatırımcı; Kırkpınar’a yaptığı ilk yatırımı engellemeye çalışırken, diğer yapacağı 2 yatırımdan dolayı vazgeçme olayı ile karşı karşıya kaldığını belirtti.

KIRKPINAR

Aynı zamanda, Yeni hızlı Trenin Kırkpınar’da durmasından dolayı, birçok yatırımcının bu bölgeyi seçtiğini fakat bu olaylardan dolayı çekincilerin olduğu dile getiren yatırımcı, ‘Bize yapılan bu iftiraların sadece bizim gibi vergi rekortmeni olan yatırımcıya değil, aynı zamanda, yatırımlar için her tür devlet desteğini veren Sayın Valimize, savcımıza ve belediye başkanlarımıza atılmış bir iftiradır’ diye konuştu.

VAZGEÇMEDİK

Kendilerini birçok yere şikâyet edildiğini ifade den yatırımcılar, ‘Şikâyet üzerine bizi çağıran Savcılık bizi haklı buldu. Belediye ise ruhsatlarımızı ve izinlerimizin tam olduğunu diyerek oda bizi haklı buldu. Bimer’e giden şikâyet üzerine ise, yaptıkları incelemede hiçbir kusurumuzun olmadığını söyledi. Biz’de aldığımız cesaret üzerine vazgeçmedik, işimizi bitirmeye karar verdik’ dedi.

Editör: TE Bilişim