Muhabir arkadaşımız Mesut Çayır, vatandaşa, “Adapazarı’nın önemli sorunu nedir” sorusunu yöneltti. Vatandaşların şehrin en büyük sorunu olarak ulaşımı işaret ederek,Büyükşehir Belediyesinin çözüm bulmasını istedi. Şehrin daraldığını,caddelerin yetersiz kaldığını ve otopark alanlarının olmadığını söyleyen vatandaşlar, “İki araç bazen yan yana geçemiyor. Şehir Atatürk Bulvarı ve Çark Caddesi arasında sıkıştı kaldı” ifadelerini kullandı.

 

Muhsin Kılıç (Turşucu) :
Şehir merkezi çok sıkışık, yollar dar ve bozuk. Özellikle trafikte tam bir karmaşa var. Şehirde yeterli otopark alanları bile yok. Yollar ve caddeler genişletilmeli, otopark sayısı arttırılmalıdır. Trafik sorununa muhakkak çözüm bulunması gerekiyor. Belediyenin hizmetlerini yeterli bulmuyorum daha fazla çalışmaları gerekiyor.

Halil Maden (Telefoncu) :
Bana göre en önemli sorun trafik. Küçücük şehirde işe-gidip gelmek büyük dert. Şehir git gide sıkışıyor. Düzgün otopark alanları yok. Belediyeden çok memnun değilim. Mesela her yerde trafik ışıkları var buda trafiğin kilitlenmesine sebep olur. Bir de bana göre eğitimde sıkıntı var. Bence ne yeterli bir eğitim veriliyor nede eğitim verilecek okullar yeterli düzeyde.

Halil İbrahim Karadeniz (Giyim Dükkânı) :
Adapazarı'nda insanların birbirine saygısı kalmadı. Ahlak zayıfladı ve hassasiyetlerimiz azaldı. Kimsenin kurallara saygısı yok artık. Toplumda bir ayrışma uzaklaşma var. Aslında toplumun bütünleşmesi gerekir. Adapazarı’nda ki en önemli sorunlar bunlar. Onun dışında ise işsizlik, ulaşım ve yetersiz kalan bir Adapazarı için sorunlar arasında söylenebilir.

Oktay Kalay (Elektrikçi) :
Bu şehirde en büyük sorun yollar ve bıktıran trafik. Ondan sonra işsizlik geliyor. Yollarda iki araç yan yana geçemiyor. Adapazarı Atatürk Bulvarı ve Çark Caddesi arasında sıkışıp kaldı. Bu merkezde iyi bir çalışma yapılmalı ve mutlaka trafikte kalıcı çözüm bulunmalıdır. Şehir merkezinde ayrıca her yer pislik içinde.

Hakan Önder (Perdeci) :
Yollar, yol çalışmaları, yaya ve araç trafiği bunlar Adapazarı'nın bence en önemli sorunları. Caddeler ve yollar çok dar, araç şoförleri çok kaba ve saygısız. Yolda giderken her an bir kaza yaşayabilme riskiniz var. Bisiklet kullananlar trafiği felç ediyor. Bazen aniden karşınıza çıkıp kazaya davetiye çıkartıyorlar. Belediyenin bisiklet yollarını yaygınlaştırması gerekir.

Editör: TE Bilişim