Termometrelerin 39 dereceyi gösterdiği Sakarya’da sıcaktan bunalan vatandaşlar, gölgelik yeşil alanları tercih etti. Sıcaklardan bunaldığını belirten İbrahim Yıldız, “Sıcaklar bunaltıyor, nem oranı yükseliyor. İnsanlar bu sıcaklarda kendini gölgelere atıyor. Su ihtiyacını devamlı gidermemiz lazım, vücudumuzu susuz bırakmamız gerekiyor. Sıcak havalarda gölge alanlarda kendinizi koruyarak, sıcaklardan kaçmalıyız. Benim yaptığım gibi kendinizi atacaksınız, gölge bir yerde oturup bekleyeceksiniz. Eskiden sıcak havalarda geziyorduk ama bu kadar bunalmıyorduk” dedi.
Mustafa İbiloğlu adlı vatandaş ise, gölgelik alanlara gelerek serinlediğini ifade ederek, “Sıcaklardan bunaldık, mecbur geldik gölgelere. Merkezde her yer beton olduğundan dolayı sıcaklık daha fazla etkisini gösteriyor. Bu yüzden böyle gölgelik alanlara kendimizi atarak bir nebze de olsa serinlemeye çalışıyoruz. Adapazarı’nda şuanda nem sıcaklıktan daha fazla. Şu durumda zaten tansiyonu olan bir hasta sıcakta dışarıda gezemez, mecburen kendini gölgeye bir yere atması gerekiyor. Şu anda iyi mesai günleri, cumartesi veya pazar günü olsa buralarda oturacak yerde bulamayız” diye konuştu.
Asım Kaplan ise, “Havalar çok sıcak olduğundan dolayı böyle bir ağaç altına geldim serinleyebilmek için. Fakat şuan bulunduğum bölge de sıcaklık pek fark edilmiyor, rüzgar ile beraber aşırı sıcak pek fark edilmiyor ama yine de sıcak tabi. Merkez daha da sıcak tabi ki asfaltlar, yollar, betonlar. Ancak böyle ağaçların olduğu yerler serin” dedi.

Editör: TE Bilişim