Adapazarı'nda 26 Eylül 2012'de gazetesini denetlemeye gelen Basın İlan Kurumu (BİK) Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat ile kurum çalışanı Devrim Ersen Özergin'i öldürüp gazeteci Mustafa Süke'yi ağır yaralayan Anadolu Gazetesi İmtiyaz Sahibi Adnan U. ikinci kez hakim karşısına çıktı. 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, mahkeme heyeti tanık sıfatıyla Sadiye, Burak ve Kübra Uyumaz ile Gülşen Küçük’ü dinledi. Tanıklar, olayın meydana geldiği odada bulunmadıklarını beyan etti.

YENİDEN İFADE

Saldırıdan yara almadan kurtulan tanık Ökkeş Buğra Atılgan’ın ifadesinin Küçükçekmece 1. Asliye Mahkemesi'nce yazılan talimat doğrultusunda alındığı belirtilirken, Adnan U.'nin avukatları kendilerinin soru soramadıkları gerekçesi ile ifadenin yeniden alınmasını talep etti. Sanık Adnan U.'nun tutukluluğunun devamına karar verilen mahkeme, duruşmayı 30 Mayıs’a erteledi.

ÖZGÜRLÜK KATLEDİLDİ

Mahkeme sonrası basın açıklaması yapan BİK Genel Müdür Yardımcısı Cem Elçin, davanın ikinci duruşması olduğunu belirterek, "Dava 30 Mayıs’a ertelendi. Olağan bir denetlemeye giden Basın İlan Kurumu Sakata Müdürü Recep Bolat BİK Denetçisi Devrim Ersin Özergin hayatını kaybetmiş, Mustafa Süke ağır yaralanmıştı. Ökkeş Buğra Atılgan ise saldırıdan yara almadan kurtulmuştu. Özgür bir ortamda yayın yapılabilmesi için hiçbir karşılık beklemeden 52 yıldan beri basına maddi destek sağlayan Basın İlan Kurumu’nun iki değerli çalışanı hayatını kaybetmiştir. Savunmasız iki medya emekçisi, onlarca kurşun yağdırılarak katledilmiştir. Sakarya’da arkadaşlarımızla birlikte basın özgürlüğü de katledilmiştir” şeklinde konuştu.

SİLAHA SARILMAZ

“Dünyanın hiçbir yerinde gazeteci silaha sarılmaz” diyen Elçin, “Daha önce pek çok meslektaşımız katledildiğinde belinde silahı yoktu çünkü gazeteci haksızlık varsa hakkını kalemiyle, hukuk yoluyla arar. Bugün basın şehitlerimizin davası için, adaletin tecelli etmesi için buradayız. Bu dünyada verilebilecek en ağır ceza verilse bile Recep Bey’in Devrim Bey’in geri gelmeyeceğini biliyoruz ancak hiç olmazsa adalet tecelli ettiğinde geride kalan gözü yaşlı ailelerin, arkadaşların içleri bir nebze olsa ferahlayacaktır. Bugün bu dava vesilesi ile devletin gülen yüzünü temsil eden Basın İlan Kurumu olarak önüne gelen herkesin resmi ilan amacıyla gazete kurduğu dönemin kapandığını ve şantaj gazeteciliğinin bittiğini bir kez daha hatırlatıyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim