TÜVASAŞ’a 8 Mayıs 2013 tarihinden beri yönetim kurulu üyesi atanmıyor. Önceki gün son yönetim kurulu üyesi de ayrılınca, TÜVASAŞ’ın 5 kişilik yönetim kurulu 1 kişiye düştü.

 

Uzun zamandır TÜVASAŞ’ta şirket kararları alınamıyor. Personel alımı

ve onlarca ihale dosyası yönetimsizlikten bekliyor. Şu an yönetimde sade-

ce Yönetim Kurulu Başkanı Erol İnal var. Onun da elleri kolları bağlı.

 

ATAMA YAPILMIYOR

Türk Ulaşım Sendikası Şube Başkanı Ömür Kalkan, dün bir yazılı açıklama yaptı ve TÜVASAŞ ile ilgili enteresan gerçekler ortaya çıktı. İşte Ömür Kalkan’ın TÜVASAŞ ile ilgili o açıklaması, “Sakarya’mızın Türkiye ve dünyada marka ismi olan TÜVASAŞ’a 08.05.2013 tarihinden beri yönetim kurulu üyesi atanmıyor. Bununla beraber 10.09.2013 tarihinde son yönetim kurulu üyesi de ayrılmış 5 kişiden oluşması gereken yönetim kurulu üye sayısı 1 düşmüştür”

 

İHALELER BEKLİYOR

“Artık TÜVASAŞ da şirketle ilgili karar alabilmek mümkün olmaktan tamamen çıkmıştır.

233 sayılı KHK’ye göre yönetim kurulunun yetkisi dâhilinde olan kurumumuzun karlı verimli politikalar belirlemesi, uzun vadeli çalışma programı, bilanço, yıllık program, faaliyet raporu onayı, bağlı ortaklıklar arası koordinasyon kararları almak, personel ile ilgili tasarruflar, personel alımı ve onlarca büyük ihale dosyası beklemektedir”

 

ART NİYETLİ Mİ?

Hızlı tren ihaleleri ve ulaştırma şuralarının yapıldığı bir ortamda Sakarya ekonomisine ayda 6 milyon lira gibi katkısı olan TÜVASAŞ’ı yönetilemez hale getirilmesini art niyetli ve maksatlı bir yaklaşım olarak görüyoruz” Ömür Kalkan’ın bu açıklamalarına, AKP’den ve iktidar milletvekillerinden nasıl bir cevap geleceği merakla bekleniyor.

Editör: TE Bilişim