13 yaşındaki yeğenine sosyal medyadan cinsel tacizde bulunan 55 yaşındaki şahsı, çağırdığı buluşma yerinde copla döven küçük kızın akrabası, bu anları cep telefonu kamerasıyla da saniye saniye kaydetmişti. Öfkeli akraba Selim Ay, yaşanılanların öncesi ile olay anını anlattı.
Akrabaları ile işyerinde oturduğu esnada yeğeninin ağlayarak içeri girdiğini belirten Ay, “3-4 günden beri kendisini bir adamın taciz ettiğini, cinsel içerikli mesajlar attığını söyledi. ‘Ailemin duymasından korkuyorum, tedirgin oluyorum’ dedi. Olaya müdahil olarak telefonu incelemeye aldığımızda yeğenimizin dediği gibi mesajlarla karşılaştık. Resimlerinden gördüğümüz kadarıyla adamın yaşı büyük gösteriyordu. Ağza alınmayacak kelimeler yazmıştı. Tabi biz tahrik olduk ister istemez” dedi.
Adamın sürekli buluşmak istediğini ifade eden Ay, “Yeğenimizin ağzıyla biz konuşmaya başladık. İlle de buluşmak istiyordu, ‘Karasu’dan yeni geldim. Orada da bayan arkadaşımla beraberdim. Ama seninle daha farklı olacak, ille de buluşmamız lazım’ yazıyordu. Buluşma ayarladık ama biz ne onun olacağına inanmıştık ne de birinin geleceğine. Buluşma yerine aracıyla gelerek yeğenimizin yanında durdu. Öpücük attı, arabaya binmesini söyledi. Bunun üzerine harekete geçtik, korna çalıp yol istedik. Biz konuşma amaçlı indik araçtan, o kapıları kilitledi. Arabanın içerisinden ‘siz haklısınız’ diye bağırmaya başladı. Sinirlerime hakim olamayarak, aracın camını kırdım. Söylediği kelimeler üzerine darp etmeye başladım” diye konuştu.
Gündeme oturmak için değil, bu utanç verici olayı tüm Türkiye duysun, bilsin diye yaptığını anlatan Ay, “Ankara’dan kalkıp Adapazarı’na gelip ticaretle uğraşırken kimse bizim çoluğumuza çocuğumuza bu hareketi yapamaz. Biz Türkiye bayrağı altında olduğumuz sürece toprağına, namusuna sahip çıkan insanlarız. Devletim de gerekeni yapabilir. Polisin konuyla ilgili beni aradığını öğrendim. Teslim olmaya gidiyorum. Yaptığımın her zaman arkasındayım. O an ben zaten kendimi kaybettim. Yine aynı şey olsa yine aynısını yapardım” ifadelerini kullandı.
Polis ekiplerinin konuyla ilgili kendisini aradığını öğrendiğini belirten Ay, polise giderek teslim olacağını söyledi.

Editör: TE Bilişim