Minibüsçü esnafıyla bir araya gelen Orhan Ünver,şehrin tümünü kapsayan ulaşım projelerini paylaşarak, karar aşamasında birlikte yönetim ve istişarenin önemine dikkati çekti.
Yaşlı ve engellilerin Kart54 ile ücretsiz seyahat etme uygulamasını başından desteklediklerini ve hak olarak gördüklerini anlatan Ünver, “Bizim projemizde yaşlı ve engellilerimiz aynen ücretsiz seyahat hakkından yararlanmaya devam edecek, ancak özel halk otobüsçü esnafımıza bunun ödemesini belediye yapacak” dedi.
Orhan Ünver, Et-Balık ve Sigorta Minibüs duraklarına yaptığı ziyarette, Atatürk Bulvarının işlevini yitirdiğini söyleyerek, bu alanda trafiğin ortaya alınacağını bildirdi. Böylece bulvarın alternatif bir hal alacağını anlatan Ünver, raylı sistemle birlikte cazibenin daha da artacağıni kaydetti.
Şehirdeki tüm parkomatların kaldırılacağını anlatan Ünver, “Şehir merkezinde büyük bir sorun var. Ambulanslara bile gidecek, hareket edecek yol kalmıyor. Yayaların seyahat özgürlüğünü de önemsiyoruz. Parkomatları söküp atacağız. Şehir merkezinde parka izin verilmeyecek. Yer altı otoparklarının yapılmasına izin verilir, alternatif alanlar oluşturulabilir” dedi.

Editör: TE Bilişim