Orhan Ünver, MHP İl Başkan Yardımcıları ve yöneticileriyle birlikte Sapanca’da temaslarda bulundu. İlçe girişinde partililer tarafından karşılanan Ünver, konvoy eşliğinde ilçe teşkilatına geçerek, partililerle sohbet etti. Sapanca İlçe Başkanı Berat Taner ve Belediye Başkan adayı Oya Arapoğlu’yla merkezdeki esnafı ve kapalı pazaryerini gezen Ünver, burada yoğun ilgiyle karşılaştı.
Sorunları dinleyen Ünver, esnafın sırtına yük bindirilmemesi gerektiğini belirterek, “Esnaf demek kendi ayakları üzerinde durabilen, ekonomiye can katan, istihdam sağlayan ve devlete yük olmadan vergisini ödeyen demektir. Onların desteklenmesi gerekir. Anayasa’da bile böyle bir hüküm var. Adapazarı bir ticaret şehri, yani esnaf şehridir. Biz esnafımızın, korunması, kollanması adına her şeyi yapacağız” dedi.
Esnaf gezisinin ardından Sapanca Muhtarlar Derneği’ne geçen Ünver,  burada 20’ye yakın muhtarla köylerin sorunları hakkında istişarelerde bulundu. Sapanca Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Sapanca Ziraat Odası, Sapanca Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Sapanca Şoförler ve Otomobilciler Odası’nı da ziyaret eden Ünver, farklı alanlarda yaşanan sıkıntıları dinledi.

“30 Mart milat olacak”
Sapanca gezisini seçim bürosundaki programla sonlandıran Ünver, burada yaptığı konuşmada, 17 Aralık operasyonuna dikkati çekti. Ünver, “Ülkemizde ortaya çıkan yolsuzluk olayı sonrasında yaşananları iyi takip edin. Başbakan çıkmış meydanlarda hakimi, savcıyı ve polisi tehdit ediyor. Büyük bir baskı ortamı oluşturuldu. Sakarya’da da bunun izlerini görebilirsiniz. İnsanları konuşmaya korkar hale getirdiler” diye konuştu.
Yerel seçimlerde MHP’nin iktidar olacağını öne süren Ünver, şunları kaydetti:
“Biz meydanların sesine kulak veriyoruz. Milletimizin iradesi ve teveccühü bizi işaret etmektedir. 30 Mart Türkiye için milat olacaktır. MHP’nin zaferiyle millet hizmetle tanışacaktır” dedi.
 

Editör: TE Bilişim