Sakarya Barosu eski Başkanı ve Türk Hava Kurumu (THK) Sakarya Şube Başkanı Av. Vacit Öktem, 89.3 frekansında yayın yapan Radyo Net’te Parantez programına katıldı.
17 Aralık operasyonu sonrasında hükümetin yargıya yönelik müdahalelerini eleştiren  ve “Ortada bir hukuk katliamı var” diyen Vacit Öktem, son müdahalelerin yargı bağımsızlığını zedelediğini ve insanların güvenin sarsılmaya başladığını kaydetti. Öktem, “Üzülüyorum. Paralel devlet var deniyor. Bu dahi gölge düşürür. Oysa hakimlerin kararı tartışılmamalı. İnsanların aklına, (benim başıma bir hal gelirse, olur da mahkemeye düşersem karşımdaki iktidara, cemaate ya da başka bir şeye yakın) diye şüphe düşmemeli” diye konuştu.
İnsan yaşamını doğrudan etkilen iki mleslek olduğuna işaret eden Öktem, “Bunlardan biritop, diğeri hukuk. Tıpta yapılan en ufak hata insanları öldürür ya da sakat bırakır, hukukta ise ya özgürlüğünden olur ya da malından. Bu iki meslekte vicdan önemlidir” dedi.
“ADALET HERKESE LAZIM”
Av. Vacit Öktem, özetle şunları kaydetti:
“Hukuk olmazsa adalete güven sarsılır. İnsanlar ya yanlarında güçlü birini arar, ya da siyasi iktidarlara yakın birini. Yargıç kimsenin yargısı, taraf olmamalı. Hukuk fakülteleri, barolar konuşmalı. İnsanlara yol göstermeli. İnsanlar (hakkımı alabilir miyim) dişe endişe duymamalı. Unutulmasın adalet herkese lazım olacak.”

Editör: TE Bilişim