Akp İl Başkanı, Gezi Park ile başlayan protestoları değerlendirdi

 

Taksim Gezi Parkı protestolarıyla ilgili yazılı bir açıklama yapan AKP İl Başkanı Recep Uncuoğlu, “Hükümet istifa diyenler bilsinler ki, emaneti sandıkta veren millettir. Emaneti de yine sandıkta ancak millet geri alır. Millet dışında hiç kimse bu emanete el uzatamaz” dedi.

 

SON DERECE DONANIMLI

İl Başkanı Uncuoğlu yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi, “İnsan hakkının, ifade özgürlüğünün, hukukun ayaklar altına alındığı, talanın alıp başını gittiği zamanlarda, vatandaşımızın her türlü meselesinde hiç gösterilmeyen, yok sayarcasına esirgenen hassasiyeti, tepkiyi Gezi Parkının ağaçları üzerinden son derece hazırlıklı ve donanımlı bir şekilde uluslararası lobilere malzeme verme gayretiyle, popüler reklam argümanları ve organizasyonları sayesinde, çevre ve özgürlük mücadelesi diye gösterdiler”

 

İŞTE TÜRK BAHARI

“Aralarında samimi olanlar da mutlaka vardı ancak, mesele gezi parkı değildi ve hala bunu anlamayanlar da vardı. Eşi benzeri görülmemiş bir sosyal medya manipülasyonu ile anlayanlar da şiddete ve vahşice yakıp yıkmaya başladılar. Uluslararası medya, ağız birliğiyle ‘İşte Türk Baharı’, ‘Türkler uyandı’ derken ilanlar verildi, bağışçıların paralarıyla olan biteni anlamaya gerek duymadan. Çünkü plan, mizansen öyleydi. Bu bir halk hareketi olmalıydı; ısrarla kapılar çalındı, tencere tavayla sokağa çıkıldı”

 

DÜZENİ BOZULANLAR

“Gördük ki talepleri, Türkiye’yi onlarca yıl sömürmüş uluslararası kartellerin istekleri ile aynı. Türkiye’nin altmışı aşkın ilinde sokağa döküldü militanlar, yalanla fitneyle kışkırtılan partizanlar. Artık kışkırtma propagandası yapma zamanıydı. Ne demokrasi vardı memlekette ne insan hakkı; isyansa isyan diye sandıkta bulamadıklarını sokaklarda aradılar. Siyaseti, muhalefeti, iş üretmeyi, çözüm üretmeyi beceremeyenlerle düzeni bozulanların, hortumu kesilenlerin, tatlı kârlarından olanların nasıl da bu pis tezgahta beraber olduklarını gördük”

 

ÖZGÜRLÜK BAHANESİ

“Türkiye üzerinde çok oyunlar oynandı, her türlü farklılığımız üzerinden bizi birbirimize düşürdüler; kazananları biz olmadık. Yine Türkiye’nin kazanmayacağı bu tezgahta, özgürlük bahanesiyle sokakta küfürler savurup yakıp yıkanlar, hükümet istifa diyenler bilsinler ki  emaneti sandıkta veren millettir. Emaneti de yine sandıkta ancak millet geri alır. Millet dışında hiç kimse bu emanete el uzatamaz”

Editör: TE Bilişim