Bir söyleşi sırasında “Ben bir Arnavut’um, aslında bu açıdan bakarsanız Türk değilim” diyen Hakan Şükür’e tepkiler yağdı. Şükür tepkilere “Vicdansızlar” diyerek cevap verdi.
TARTIŞMA YARATAN O KONUŞMA
AKP Milletvekili, eski Milli Futbolcu ve Yorumcu Hakan Şükür, katıldığı bir söyleşide kendisine yöneltilen Kürt sorunuyla ilgili soruya yanıt verirken, “Ben bir Arnavut'um. Aslında bu açıdan bakarsanız Türk değilim. Ama bu topraklarda ekmek yedim. Bu topraklarda yaşıyorum. Geçmiş dönemde kalıplara bölünmüşlük nasıl varsa, etnik kökenlere bölünmüşlük de maalesef oldu.” dedi.
MİLLİ BÜTÜNLÜĞE ZARAR VERİR
Şükür’ün bu konuşması sosyal medyada bomba gibi patladı ve eleştiriler ayyuka çıktı. Şükür, kendisine yönelik eleştirilere “Vicdansızlar” diyerek cevap verdi şu açıklamayı yaptı; “Eğer bu topraklarda ayrımcılık adına kökenlere inerseniz o zaman ben de Arnavut'um bir bakıma aslen Türk değilim. Bu tür ayrımcılıklar olmamalı. Bu Milli bütünlüğe zarar verir’ mealindeki bölücülüğü reddeden açıklamamın çarpıtılarak sunulmasını esefle karşılıyorum” dedi.
PROVOKATİF BİR YAKLAŞIM
Şükür açıklamasın bir bölümünde ise; “Milli formayı yıllarca şerefle üstünde taşıyan, İstiklal Marşı'nın sahalarda çalınması, Türk Bayrağının göndere çekilmesi için mücadele eden ve bu toprakların bir evladı olan bana, provokatif bir yaklaşımla yapılmak istenen amacı belli yaftalama girişimini vicdansızca bir yaklaşım olarak değerlendiriyor şiddetle kınıyorum.” dedi.
-------------------------
Başbakan sahip çıktı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hakan Şükür’ün sözlerine destek verdi. Şükür’e sahip çıkan Erdoğan; “Dün milletvekili arkadaşım Hakan Şükür Etnik yapı olarak ben Arnavut'um dedi. Biliyorsunuz Mehmet Akif'te Arnavut’tur. Bu Akif'i Türklükten çıkarır mı? Akif bu milletin evladı olarak İstiklal Marşı'nı yazdı. Hakan Şükür bu milletin bir evladı olarak Türk Milli Takımı'nda en fazla gol atan oyuncu. Utanmadan, sıkılmadan güya onu Türklüğün dışında tutmaya çalıştılar.” dedi.

Editör: TE Bilişim