PROTOKOL

Türk Polis Teşkilatının 168’inci kuruluş yıldönümü Sakarya Kent Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı. Kent Meydanı’nda düzenlenen törene Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş, Sakarya Bölge Adliye Başsavcısı Cemil Kuyu, Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta, Daire Müdürleri, Şehit aileleri ve gazi dernekleri, emniyet mensupları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

DİRLİK VE DÜZEN

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Sakarya Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş yaptı. Aktaş konuşmasında, ülkemizin ve milletimizin huzur ve asayişinin sağlanması kadar birlik ve beraberliğinin devamı için Emniyet mensuplarının vazgeçilmez bir unsur olduğunu belirterek, “Çağdaş teknoloji ile desteklenmiş donanımı ile ülkemizde dirlik ve düzenin sürekli kılınması için gece gündüz demeden tüm gücüyle çalışan, Türkiye Cumhuriyetinin temel kurumlarından biri olan Emniyet teşkilatı 168 yıllık deneyim ve modern donanımı ile ülkemizin en köklü kurumları arasındadır.’

KAMU DÜZENİ

‘Emniyet teşkilatımız yasalar çerçevesinde kamu düzeninin korunması, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması gibi devletin asli görevlerini layıkıyla yerine getirmenin haklı gururunu yaşamaktadır” dedi. Polis teşkilatının eğitim, teknoloji, çağdaşlık ve insan hakları konusunda kendisini sürekli olarak yenilediğine dikkat çeken Aktaş,’Modern teçhizat ve donanıma sahip olma paralelinde çağdaş hizmet çizgisini sürekli yükseltmekte, Sakarya’da suç ve suçlu ile mücadele amaçlı yürütülen projeli çalışmaların sayısı giderek artmaktadır’ şeklinde konuştu.

YARIŞMA

Arifiye Neviye İlköğretim Okulu Öğrencisi Elif Durmuşoğlu ve Sabihahanım Ortaokulu öğrencisi Sena Gupse Acar ödül kazanan şiir ve kompozisyonlarını okudu. Okunan şiir ve kompozisyonların ardından Polis Haftası nedeniyle düzenlenen Resim, Şiir ve Kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Bölge Adliye Başsavcısı Cemil Kuyu ve Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta tarafından verildi.Törenin ardından Sakarya Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş makamında gün boyu tebrikleri kabul edecek.

Editör: TE Bilişim