SLOGANLARLA DESTEK

Düzenlenen programa Türk Metal Sendikası İl Şube Başkanı Şahin Kaya, Türk Metal Sendikası İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Otokar çalışanları ve çok sayıda basın mensubu katıldı. Şahin Kaya yapılan basın açıklamasında "Mess" e sert çıktı. Otokar çalışanlarının da zor durumda olduğunu vurgulayan Kaya zam isteklerinin de olumsuz karşılandığını belirtti. Türk Metal Sendikası mensubu ve aynı zamanda Otokar fabrikasında çalışan işçiler sloganlarla yapılan basın duyurusunu destekledi.
Arifiye Meydanı'nda yapılan ve ses getiren bu açıklamada Türk Metal Sendikası İl Şube Başkanı Şahin Kaya yapmış oldukları her şeyde kararlı ve istekli olduklarının altını çizdi.

SÖZLERİNDE DURMADILAR
Şahin Kaya yaptığı açıklamada," Değerli Metal işçileri işte bugün yine bir aradayız. Aylardır Ördüğümüz Mücadele Ağına bugün bir ilmek daha atmak için buradayız. Genel Başkanımız Pevrul Kavlak ve Yöneticilerimiz önceki gece toplu sözleşme masasında sabahladılar. Hepimiz
için daha insanca bir yaşam sağlamanın mücadelesini verdiler. İnsan onuruna yarışır bir iş onurlu bir yaşam için çaba gösterdiler. Sizlere daha öncede söylediğimiz gibi birileri aramıza nifak sokmak
isteyecektir. Birileri birliğimizi bütünlüğümüzü bozman isteyecektir. Birileri bu mücadeleyi yıpratmak, yavaşlatmak , bozman isteyecektir. Hatırlayın. Bu sözleşme dönemi başladığında neler demediler ki.. " Türk Metal Mess'in teklifini kabul eder, hatta tarih verdiler. İşyerinde el
ilanları dağıttılar, 23 Nisan'da bu sözleşme bitecek dediler. Oldu mu? Olmadı.

MESS İLE MÜZAKERE
Sokakları caddeleri alanları doldurduk. Yönetim kurulumuz 6 Mayıs günü grev kararını açıkladı. Buna rağmen "Karar falan yok, işçileri kandırıyorlar dediler. Oldu mu? Olmadı. Metal işçisine bir söz verdik.
Bir hak davasını omuzladık .Bu davayı kazanana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Tekrar ediyoruz, eylemse eylem, grevse grev, yolumuzdan asla geri dönmeyeceğiz. Pusuya yatanlara, kışkırtıcılık için fırsat kollayanlara, kara propaganda yapanlara, iftira atanlara fırsat vermeyeceğiz. Mess ile müzakereler devam edecek. Görüşmeler sürecek. Masadan anlaşarak kalkmayı umuyoruz. Mutlu bir şekilde işimizin başına dönmek istiyoruz.


ARTIK YETER DİYORUZ
Mutlu bir şekilde gücümüzün birlik ve beraberliğimizin bilincindeyiz. İş sokağa, akalana meydana, güce kalırsa ne yapabileceğimizi herkes biliyor. Grev iki tarafı keskin bıçaktır. Bir tarafı bize ve işverene zarar verir. Ama asıl önemlisi öteki tarafı Türkiye'ye zarar verir. Hakkımızı almadan grev gömleğini üzerimizden çıkarmayacağız. Bu sektörde, çarkların durması Türkiye'nin kalp krizi geçirmesi demektir. Kimsenin ama kimsenin bunu yapmaya hakkı yoktur. Artık yeter diyoruz.
Gün bu gündür arkadaşlar sonunda kazanacağız" dedi. Basın açıklaması yapılan konuşmayla son buldu.

Editör: TE Bilişim