Geçen hafta Yatağan, Yeniköy, Kemerköy Termik santrali işçileri özelleştirme karşı çıktıkları için seslerini duyurmak için Türk-İş Genel Başkanlığına giderek,binada eylem yapmıştı. Bu gelişmelerin üzerine Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Başkanlar Kurulunu Ankara’da olağanüstü toplandı. Toplantıya Koop-İş Genel Başkanı Eyüp Alemdar ve bağlı kuruluşların başkanları katıldı. Toplantı sonunda ise alınan kararlar ve görüşler kamuoyuna duyuruldu.

 

SON VERİLSİN

Toplantıda Yatağan, Yeniköy, Kemerköy Termik santralleri ve bu santrallere kömür veren sahaların özelleştirilmesi girişimleri ve özelleştirme uygulamaları ele alındı. Özelleştirme uygulamalarının çalışanlar ve toplum üzerindeki olumsuz etkilerinin ortaya çıktığı açıklanırken, “Kamu sermayesine sahip işletmelerin özelleştirme yoluyla bazı kesimlere satılması telafi edilmez sonuçlara yol açmıştır. Bu uygulamalara son verilmelidir” denildi.

 

YANLIŞ

Bildiride şu ifadelere yer verildi: “Dünyada gelişmiş ülkeler geri dönüp kamulaştırma yapmaktadır. Özelleştirme ve taşeron uygulamaları konusunda alınan yargı kararları titizlikle yerine getirilmelidir. Stratejik özellikleri nedeniyle, özellikle enerji temininde sürdürülebilirliği sağlamak için  yerel kaynaklarımıza dayalı kömür ve enerji üretimi gibi önemli alanlar, kamunun mülkiyetinde kalmalıdır”

 

EYLEM PLANI

Özelleştirme politikalarına karşı tepkisini ortaya koyan TÜRK-İŞ bunun için bir de eylem planı hazırladı. Buna göre 17 Haziran  Salı günü, tüm işyerlerinde işçiler, üretimden gelen güçlerini 2 saat çalışılmayacak. 18 Haziran  Çarşamba günü, 81 ildeki AK Parti l Başkanlıklarına yürüyüş yapılacak, düzenlenecek kitlesel basın toplantısının ardından 1 saat oturma eylemi yapılacak.  

Editör: TE Bilişim