Ödül töreninde konuşan Toyota Türkiye Otomotiv Sanayi Türkiye AŞ. Genel Müdür ve CEO’su Orhan Özer; “Genç öğrencilerin fikirlerini desteklemek ve onların projelerine teşvik etmek, eğitimin önemini bilen ve yeni fikirleri destekleyen bir kurum olarak bizim birinci önceliğimizdir. Bugün burada düşünen ve üreten pırıl pırıl gençlerimizi ve onların projelerini görmekten çok mutluyuz” dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı ise, “Bizler çocuklarımızın akademik başarılarıyla yetinmiyoruz. Çünkü inanıyoruz ki çocuklarımızın akademik başarıları, onların hayatta mutlu olabilmeleri için yeterli değildir. Çocuklarımızın projede çalışabilme, proje yapabilme, ufuklarını genişletmelerine katkı sağlayabilmesi bakımından proje çalışmalarını çok önemsiyoruz” dedi.
Törende dereceye girmeyi başaran 8.sınıf öğrencilerimizden Batuhan Üzgün ile Ahmet Kemal Arapoğlu, “Polen ve üzüm çekirdeği karışımı muhabbet kuşlarını daha sürede konuşturur mu?” adlı projeleriyle; 6. Sınıflardan Yusuf Baha Kama’da “Mandalina kabuğundan doğal insektisit” adlı projesi ile ödüllerini aldılar. Şahin Okulları aynı zamanda en çok dereceye giren projeye sahip iki okuldan biri olma başarısını gösterdi. Şahin Okulları Müdürü Rabia Dorken, proje sahibi öğrenciler ile danışman öğretmen Ayhan Erdinç’in ödüllerini sunarken başarılarının devamını diledi.

Editör: TE Bilişim