Yapılan protokole Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar ve İŞKUR Sakarya Şubesi'nden Şef Mustafa Erdoğan katılırken Başkan Alemdar "İŞKUR ile yapmış olduğumuz protokol kapsamında 2012'de ülke genelinde 191 bin 998 kişinin yararlandığı TYÇP ile belediyemiz bünyesinde de 20 kişiyi programdan faydalandırarak istihdamlarını ve eğitimlerini amaçlıyoruz. Ben bu programdan yararlanacak vatandaşlarımıza  hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

 

7 AY SÜRECEK

Program çerçevesinde İŞKUR tarafından yapılacak başvuru değerlendirmesi ve kura ile belirlenecek 20 kişi, Serdivan Belediyesi Temizlik İşleri Şube Müdürlüğü'nce istihdam edilerek 7 aylık süre zarfında park bahçe temizliği, ot biçme ve onarım işleri yaparak programdan faydalanacaklar.

 

TYÇP Nedir ?

İşsizlerin kısa süreli istihdam ve eğitimini amaçlayan, doğrudan veya yüklenici eli ile toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesini sağlayan ve İŞKUR bölge müdürlüklerince kura sonrası belirlenen kişilerin katıldığı programlardır. Bu faaliyetler, Kuruma kayıtlı işsizlerin, çalışma yaşamından uzun süre ayrı kalarak maddi sıkıntıya düşmelerini önlemek, çalışma alışkanlık ve disiplinlerini yitirmemelerini, kısa süreli istihdam ve eğitimlerini sağlamak için yürütülürler.

Editör: TE Bilişim