Saadet Partisi Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Eyüp Yıldırım, Sakarya’nın AK Partili belediyelerle geçen 5 yılın heba olduğunu öne sürerek, “Bir 5 yılın daha heba olmasına gönlümüz razı olmadığı için yola çıktık. İnşallah başaracağız” dedi.
Eyüp Yıldırım, BİZİM SAKARYA’ya yaptığı ziyarette, AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun son derece başarısız 5 yıl geçirdiğini iddia etti. Toçoğlu’nun geçen seçimde vaat ettiği 37 projeden yalnızca 17’sini gerçekleştirebildiğine işaret eden Yıldırım, “Bu Toçoğlu’nun yarım başkanlık yaptığı anlamına geliyor.  Önümüzdeki 5 yılın da heba olmasına gönlümüz razı olmadığı için hizmete talip olduk. AK Parti’yi başarısız buldukları için ve yolsuzluk operasyonlarına tepki gösterdikleri için kopanlar Saadet Partisi’ni tercih etmektedir. Sapanca’da, Arifiye’de, Karasu’da ve Taraklı’da bunun emarelerini görüyoruz. İnşallah başaracağız” diye konuştu.

“Dindar insanlar üzüldü”
17 Aralık operasyonuna da değinen Yıldırım, şunları kaydetti:
“Başbakan’ın operasyon sonrasındaki tavrı, dindar insanları rencide etmiştir. Yolsuzluk iddiaları karşısında yapması gerekeni değil de, laf kalabalığı ile bunun üzerini örtemeye çalışması, bu kavramlarla dinin yan yana konulmasına izin vermesi dindar insanları da töhmet altında bırakmıştır. Halkımızın bu konuyu iyi değerlendireceğine inanıyoruz. Nitekim, Başbakan’ın operasyon sonrasında Sakarya’daki mitingine katılanlar da gördüler ki, konuşmasının operasyona, yolsuzluklara kılıf aradığı bölümde herkes susmuş, mahcubiyetini göstermiştir.”
Yıldırım, 17 Aralık operasyonunun temelinde yatan Ak Parti- Cemaat kavgasına ilişkin soruya ise “Bu konudan yararlanalım diye bir kaygımız olmadı. Bundan sonra olmayacak” diye yanıt verdi.
 

Editör: TE Bilişim