KONFORLU SETLER
Toçoğlu, durak çalışmalarının birkaç gün içinde tamamlanacağını daha sonra Adapazarı-Arifiye seferlerinin başlayacağını bildirdi. Tren setlerinin klimalı, engellilere uygun, modern ve konforlu olduğunu belirten Başkan Toçoğlu, ‘Şehir içi hafif raylı sistem hattı üzerinde Kentpark, Mithatpaşa, 32 Evler, Terminal ve Arifiye Bahçelievler de yaptığımız çalışmalarla istasyonlarımızı hazır hale getiriyoruz. Tren setlerimize bisikletle de binişler yapılabilecek ve Büyükşehir Belediyesi Akıllı Kart Uygulaması Sistemi (Kart54) trenlerimizde geçerli olacak’ dedi.
YAYGINLAŞTIRILACAK
Bu hizmetten Sakaryalıların yararlanacak olması nedeniyle vatandaşların da görüşlerini almak üzere twitter üzerinden bir çalışma yaptıklarına dikkati çeken Toçoğlu, ‘Halkımızın bu sisteme isim vermesini istiyoruz. Bu anlamda sosyal medyayı kullanıyoruz. Vatandaşlarımızın önerecekleri isimler bizim de önceliğimizdir. Bunun dışında gerekirse daha fazla insana ulaşmak ve Sakarya'ya yakışacak ismi bulmak için anket çalışması da yapabiliriz. Bu sistemi şehrimizin farklı noktalarında yaygınlaştırmayı hedefliyoruz’ dedi.
İSİM İÇİN ANKET
Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, şehir içine yapılması planlanan hafif raylı sisteme verilecek ismi sosyal medya üzerinden takipçilerine sordu. Toçoğlu, yaptığı açıklamada şehir içi hafif raylı sisteme verilecek isimle ilgili anket çalışması da başlatacaklarını söyledi. İsim olarak bazı alternatiflerin bulunduğuna vurgulayan Toçoğlu, ‘Alternatifler AdaRay, Sakray, Ray54, KentRay, SaRay, SakaRay, ÇarkRay, RayAda. Tabii ki bu alternatifler çoğaltılabilir’ dedi.

Editör: TE Bilişim