Vali Mustafa Büyük, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Başkan Yardımcısı Faik Yavuz, SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fikri Koç’un katılımı düzenlenen törende TOBB Sakarya Kız Meslek Lisesi’nin protokolü imzalandı.

24 DERSLİKLİ OKUL

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu; ‘TOBB olarak Sakarya’ya 24 derslikli Kız Endüstri Meslek Lisesi inşa edeceğiz. Elbette bu adımı atarken yalnız değildik.Yatırım kararı alma sürecinde Valimiz Mustafa Büyük’ün ve milletvekillerimizin gayretleri oldu, kendilerine teşekkür ediyorum. Sakarya’nın kanaat önderlerine; Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul’a ve Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fikri Koç’a, çok teşekkür ediyorum. Bu yatırımın gerçekleşmesinde kendilerinin de çok büyük emeği ve gayretleri olmuştur’dedi.

SORUN MESLEKSİZLİK

‘Ben her platformda dedim ki: ‘Türkiye’nin en büyük meselesi işsizlik değil, mesleksizliktir’ Eğer biz, dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmek istiyorsak bu alanda yatırım yapmak zorundayız. Özellikle Sakarya gibi Türkiye’yi ileriye taşıyan şehirlerde mesleki eğitim çok daha önemli hale geliyor. Sakarya artık üretimde, teknolojide daha yukarı çıkacaksa, bu en yeni teknolojilere göre eğitilmiş kadın ve genç nüfusu ile olacaktır.’

PREFABRİKEDE EĞİTİM BİTECEK

Törende konuşan Vali Mustafa Büyük, depremden sonra 10 derslikli prefabrikede eğitim veren okul yerine TOBB tarafından 24 derslikli katılı bir okul yapılmasından büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, “Deprem sonrasında elimizde kalan son prefabrike okulda nihayet kalıcı hale geliyor. 10 bin 861 m2 lik arsa üzerine yapılacak olan 24 derslikli bu okulun en kısa zamanda bitirilerek eğitime katkı sağlamasını arzu ediyoruz. TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu olmak üzere, SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul ve Ticaret Borsası Başkanı Fikri Koç’a da böyle bir okul ilimize kazandıracakları için teşekkür ediyorum’ dedi.

ÜÇ OKUL

Kösemusul’da SATSO olarak Arifiye’de bir Endüstri Meslek Lisesi yaptıracaklarını belirterek, ‘SATSO Ticaret Lisesi’nden sonra Arifiye’de yaptıracağımız Endüstri Meslek Lisesi ile eğitime ikinci bir okul kazandırmış olacağız. Bugün protokolünü imzaladığımız TOBB Sakarya Kız Endüstri Meslek Lisesi ile üçüncü okulumuz olacak. Bu bize büyük mutluluk ve onur veriyor. Başta TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu olmak üzere,  Sayın Valimize, milletvekillerimiz ve okul yerini bedelsiz olarak veren Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar ve desteğini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’na  teşekkür ediyorum’ şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim