Türkiye’de işsiz sayısının Ekim’de 2 milyon 541 bin kişi olduğuna dikkati çeken Bayraktar, ‘Tarım, 6 milyon 322 bin kişiye iş sağlayarak, işsizliğin daha yüksek seviyelere, çift hanelere çıkmasını önledi. En önemli istihdam kapılarından biri olmaya devam etti. Ekim ayı işsizlik oranı yüzde 9,1 oldu. Tarım dışı işsizlik ise yüzde 11,4. Tarımı dışarıda tutarsak Ekim ayı işsizlik rakamı yüzde 9,1 değil yüzde 11,4 çıkıyor. Tarım işsizliği 2,3 puan düşürüyor.”
SEKTÖR
Tarımın, hizmetler sektörünün ardından en önemli istihdam alanı olduğunu vurgulayan Bayraktar, tarımın, diğer sektörler içinde de çok büyük bir ağırlığı olduğunu belirtti.
Bayraktar, ‘Tarımın, sanayi ve hizmetler sektörünün içinde de çok önemli bir payı bulunmaktadır. 2012’nin Ocak-Eylül dönemi rakamlarına baktığımızda, ekonomide yüzde 16 pay alan imalat sanayisi içinde gıda sanayisinin payı yüzde 20’lere ulaşmaktadır. Yine, tekstil ve tütün ürünleri sanayisi, üretim değeri olarak toplam imalat sanayisi içinde yaklaşık yüzde 7 paya sahiptir’ dedi.

Editör: TE Bilişim