Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman Akçapınar köyüne yaptığı ziyarette vatandaşlara 'Büyükşehir'i anlattı. Özkaraman “Vatandaşlar Büyükşehirle birlikte daha iyi hizmet alacak” dedi. TBMM kabul edilen kanun ile Taraklı’nın 'büyükşehir' sınırlarına dahil olduğunu anlatan Özkaraman “Büyükşehir sınırlarına dahil olmamızla birlikte Taraklı’nı Sakarya Büyükşehir Belediyesi sınırlarına dahil olması ile köylerinde statüsünün değiştiğini söyledi.

SU SIKINTISI KALMAYACAK

Özkaraman “İlçemize bağlı köylerde su ve kanalizasyon sorunu olduğunda köy muhtarları kendileri ilgileniyorlardı. Artık Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresine ait ekipler hemen arıza olan yere gidip sorunu çözecekler. Su ile ilgili ücretlerde 5 yıl süreyle en düşük tarifenin yüzde 25’i geçemeyecek hemen hemen bedavaya yakın oranda su hizmetini alacaklar” diye konuştu.

PROJE ÇİZDİREBİLECEK

İmarla ilgili yeniliklerin dikkat çektiğini belirten Başkan Özkaraman “Büyükşehir Belediyesi yada ilçe belediyeleri köyün kendi özelliğine göre mimar durumuna göre proje geliştirecek ve inşaat yapmak isteyen vatandaşa ücretsiz olarak vererek destek olacağız. Vatandaş bu projeleri uygulayacak imarla la ilgili harcamalardan ve beş yıl süreyle ilgili her türlü harçtan kurtulmuş olacak veya vatandaş derse ki ‘Proje hoşuma gitmedi kendim proje çizdirmek istiyorum’ derse bu projeyi uygulayabilecek” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim