Taksim’de yaşanan olaylar karşısında sosyal medya üzerinden örgütlenen Sakaryalı gençler, şehrin en işlek caddesinde protestoda bulundu. AKM önünden yürüyerek Çark Caddesi başına gelen bir grup genç, burada diğer grupların gelmesini bekledi. Grupların gelmesiyle sayıları binin üzerine çıkan gençler oturma eylemi yaparak şarkılar ve marşlar söylediler. Binlerce insan sık sık “Her yer Taksim, her yer direniş”, “Hükümet istifa” gibi sloganlar atarken, bir çok vatandaşta alkışlarla protestoculara destek verdi.

 

SİVİL POLİSLER

Yaptıkları eylemin hiçbir siyasi partinin önderliğinde olmadığını belirten gençler, eylemlerinin bir halk direnişi olduğunun altını çizdiler. Saatler boyunca Çark Caddesi başında eylem yapan gençler, omuzlarına attıkları Türk Bayrakları ve söyledikleri 10. yıl marşı ile dikkat çekerken, pet şişeden gaz maskesi yapan bazı kişiler de ilgi odağı oldu. Eylemde üniformalı polisler yerine sivil polislerin olması ise dikkat çekti.

 

OTURMA EYLEMİ

Protestocuların attıkları sloganlar eşliğinde Kent Meydanı’na kadar yürüyerek burada okudukları basın açıklamasının ardından Kent Meydanında beklemeye başladı. Çevik Kuvvet ekiplerinin meydan etrafında tur atmasına yuhalayarak karşı gelen eylemciler oturmaya devam etti. Bir grup eylemci dağıldıktan sonra yeniden Çark Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçen eylemcilere polis engel olmak istedi. Polisin tüm ikazlarına rağmen eylemciler yürüyüşlerini devam ettirdi.

Editör: TE Bilişim