Yeni torba yasa kapsamında su borcu olan vatandaşlarımızın gecikme faizleri silinerek borçları yeniden yapılandırılıyor. Son başvuru tarihi 31 Ekim Pazartesi’dir” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Sebahattin Belik, su borcu olanlara faiz indirimi ve taksitlendirme imkânı sunan 6736 sayılı Torba Yasa kapsamında başvuruların devam ettiğini ifade ederek, “SASKİ olarak şu borçlarını yapılandırmak isteyen vatandaşlarımızın başvurularını almaya başladık. Kamuoyunda Torba Yasa olarak bilinen 6736 sayılı kanun ile borçlu vatandaşlarımıza borçlarını yapılandırma fırsatı sunuluyor. Vatandaşlarımız faiz yükünden kurtulurken ayrıca yasa, borçları taksitle ödeme kolaylığı da sağlıyor. Su borcu olan tüm vatandaşlarımızın bu fırsatı değerlendirmeliler” diye konuştu.

Son Tarih 31 Ekim 2016
Yasanın su borcu olan vatandaşlara önemli bir fırsat sunduğunu belirten SASKİ Genel Müdür Yardımcısı Sebahattin Belik, “Yasa ile borçlu vatandaşların ödeme vadesi 30 Haziran 2016 tarihi ve öncesinde birikmiş borçları yeniden yapılandırılıyor. Yasa kapsamında faizler de siliniyor. Ayrıca borcu olan vatandaşlara borçlarını 2 ayda bir ödenmek üzere 18 aya kadar taksitlendirme kolaylığı da sağlanıyor. Torba Yasadan faydalanmak için borçlu abonelerin 31 Ekim 2016 tarihine kadar başvuruda bulunmaları gerekiyor. SASKİ Genel Müdürlük binamıza Cumartesi günleri de başvuru yapılabilir. Vatandaşlarımız (0264) 888 22 32 nolu telefonu arayarak konu ile ilgili ayrıntılı bilgi alabilir” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim