SEMİNERE KATILIM

Erenler İlçesi’nde 12.sınıf öğrencilerinin katıldığı seminer, Özel Fatih Koleji Kültür Merkezi’nde yapıldı. Eğitim Uzmanı Oktay Aydın tarafından verilen seminerine,  İl Millî Eğitim Şube Müdürü Zafer Levent Soyhan, Erenler İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Mutlu, Ali Dilmen Anadolu Lisesi Müdürü M.Hayri Çetinkaya, Erenler Lisesi Müdürü Adnan Gürbüz, Özel Fatih Koleji Müdürü Bayram Yayla, Ali Dilmen Anadolu Lisesi, Figen Sakallıoğlu Anadolu Lisesi, Şenpiliç Teknik ve EML, Erenler Lisesi Öğretmenleri ve 12.sınıf öğrencileri katıldı.

KAZANAMAMA KAYGISI

Öğrencilerin büyük bir ilgi gösterdiği seminerde, Eğitim Uzmanı  Oktay Aydın sunumuna öğrencilere hedeflerini sorarak başladı. YGS ve LYS’yi anlattı. Öğrencilerin içinde bulunduğu, ‘Bugün ailem, okul herkes benden başarı bekliyor. Üzerimde müthiş bir baskı hissediyorum. Artık katlanamayacağım. Doğru düzgün kendime zaman bile ayıramıyorum. En güzel yıllarımı stresle, kaygıyla, testle geçiriyorum. Ya istediğim yeri kazanamazsam?’ endişelerine yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

PLANLI ÇALIŞIN

Başarının anahtarını,  dersleri okulda öğrenmek, planlı çalışmak, hedef koymak, iyi analiz yapmak olarak açıklayan Eğitim Uzmanı Oktay Aydın öğrencilere sınavlarda neler yapmaları gerektiğini ise şöyle sıraladı, ‘Sınavda süreyi sonuna kadar kullanın. Önce yapabildiğiniz soruları yapın. Zaman kalırsa yapamadıklarınıza bakın. Zor-kolay tüm soruların puan hesaplamasında değeri eşittir. 4 Yanlış 1 doğruyu götürür. Atmayın!  Sorunun mantığına ve soru kökündeki olumsuzluk ifadelerine dikkat edin! Sınav sabahı her zamanki gibi bir kahvaltı yapın. Kasılmayın, savaşa gider gibi veda sahneleri oluşturmayın. Belgelerinizi unutmayın’ dedi.

Editör: TE Bilişim