6 Mart 2008 tarihinde kabul edilen 5747 sayılı “Büyükşehir Belediyesi Sınırları İçerisinde İlçe Kurulması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun”un, Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmesi ile birlikte ilçe olan Arifiye 38.293 bin nüfusu sınırlarında barındırıyor.
ÇARŞI
29 Mart 2009 tarihinde yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde Arifiye Belediye Başkanlığına seçilen ve geçtiğimiz seçimlerinde yeniden göreve gelen Başkan İsmail Karakullukçu'nun hizmetlerini arkadaşımı Mesut Çayır Arifiyeli vatandaşlara sordu.Arifiye Belediye’sinin çalışmalarından memnun musunuz? Arifiye’nin eksikleri neler ? sorularına cevap veren Arifiyelilerin ortak derdi 'çarşı' olarak ön plana  çıkıyor.
ULAŞIM
Her geçen gün sanayinin gelişmesiyle nüfusu da artan Arifiye'de alışveriş yapılacak bir çarşının olmaması ve insanların Adapazarı'nı tercih etmeleri en çok esnafı sıkıntıya düşürdüğüne dikkat çekildi.Çıkan sonuçların diğer ikisi de ulaşım ve sosyal hayat. Adaray ve belediye otobüslerine rağmen ulaşımda ki sıkıntıların devam ettiğini söyleyen vatandaşlar ulaşımın pahalı olduğunu ama yinede sosyal hayatın hareketsizliğinden dolayı gençlerin Adapazarı'na gittiğine vurgu yapıldı.

SÖZ VATANDAŞIN
Mesut Çayır Soruyor..
Adnan Bayrak (Tv Tamircisi) :
Genel olarak memnunuz. Arifiye’de çarşının olmayışı ticaret çok zayıflatıyor. Yeni bir alt yapı yaptılar güzel bir iş oldu. Fakat çok dar ve çok dik yaptılar bence. Bir yapım hatası var burada. Bu alt geçit yapılırken "burayı hükümet yapıyor bizi ilgilendirmez" dediler iş bitti. şimdide biz yaptık diyerek sahiplenmeye kalkıyorlar. Arifiye’de pazar alanı oluşturulmalı ve bu pazar Merkez Camii civarına kurulmalı.

Murat Kurt (Kuaför) :
Arifiye’nin en büyük eksiklikleri alt ve üst geçitlerdir. İstasyon binasını yeni otogara yakın bir mevkiiye yapsalardı çok daha iyi olurdu Arifiye için. Ama bunu yapmadılar. Arifiye’nin tek bir çarşısı var burayı da alt geçit yaparak bitirdiler. Belediyenin Arifiye için yaptığı çalışmalar var fakat bunlar yetersiz kalıyor. Arifiye bir türlü kabuğunu kıramadı.

Erkan Bayram (öğrenci) :
Arifiye özellikle biz gençler için çok yetersiz bir yer. Arifiye gibi önemli ve geçiş noktası diyebileceğimiz bir yerde sosyal yaşam çok zayıf çarşı diyebileceğimiz bir yer yok maalesef buda özellikle gençlerin öğrencilerin hep Adapazarı’na gitmesine neden oluyor biz belediyeden özellikle gençlere yönelik tesislerin alanların ilçemize kazandırılmasını istiyoruz.

Şenol  Çayır (Emekli) :
Arifiye  İzmit Adapazarı arasında geçiş konumunda bir bölge bir çokta önemli. Sanayi kuruluşlarını barındırmasına rağmen maalesef bunlardan yararlanamıyoruz belediye olarak bu kuruluşlarla iş birliği ile çok iyi çalışmalar yapılabilirdi. Arifiye’nin en büyük sıkıntısı ise merkeze çok yakın olması. İnsanlar merkeze gitmelerinden dolayı  Arifiye de sıcak para dönmüyor bu nedenle.

Zafer Çetin (Öğrenci) :
Arifiye’de en önemli sorunu merkez. Çarşının olmayışı halkı Adapazarı'na gitmesine sebep oluyor. Dolayısıyla burada ki esnaf kazanamıyor. Ulaşımda sıkıntılı özellikle otobüslerden çoğu vatandaş sıkıntı çekiyor Adaray yapıldıktan sonra bir nebzede olsa ulaşımda rahatladık ancak otobüslerinde özellikle fiyatları gözden geçirmesi gerekiyor bence. Özellikle öğrenciler için fiyatlar çok yüksek.
 

Editör: TE Bilişim