ASKF Başkanı Hüseyin Kama, Akyazı’da bir araya topladığı spor kulüplerinin başkan ve çalıştırıcılarını AK Parti Adayı Hasan Akcan’la buluşturdu. Kama, “Akcan başkan olacak, oy verin” dedi
Hüseyin Kama’nın spor kulüplerinin başkan ve çalıştırıcılarına verdiği yemeğe siyasi partilerden sadece AK Parti Heyeti’ni davet etmesi ve bu partinin Akyazı Belediye Başkan Adayı Hasan Akcan’a açıktan oy baskısı ortalığı karıştırdı. Bazı kulüp başkanlarının, Kama’ya tepkisi üzerine çıkan tartışmanın büyümesi üzerine, AK Parti Heyeti, yemekten erken ayrılmak zorunda kaldı.

GELİRLERİN YÜZDE 7’Sİ
Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF), Akyazı’da spor kulüplerinin başkan ve çalıştırıcılarını Altındere Beldesi’nde yemekte buluşturdu. ASKF Başkanı Hüseyin Kama, AK Parti Belediye Başkan Adayı Hasan Akcan’ı da davet ettiği yemekte yaptığı konuşmada, “Yeni çıkan yasayla belediyeler gelirlerinin yüzde 7’lik kısmını amatör spor branşlarına ayırmak zorunda. Belediyeler artık yardım etmek zorundalar. 1 Nisan’da Allah nasip ederse, Belediye Başkanı Hasan Akcan. Ben öyle görüyorum, gönlümde öyle istiyor. Kulüpler evraklarını belediyeye sunacak, belediye de kulüplerin hesaplarına para yatıracak” dedi.

“GİZLİ KAPAKLI YOK”
“Kim bize yakınsa, onlarla bir araya geliyorum” diyen Kama, “Bizim gücümüz var Sakarya’da. Belediye başkan adayımız burada. Kendisi bize destek olacaksa biz de kulüpler olarak, kendisine destek olacağız. Amacımız başkanı tehdit etmek değil, kulüplere nasıl hizmet eder, onun yolunu çiziyor ve projesini hazırlıyoruz. Burada bir spor adamını belediye başkanı yapmak istiyoruz. Hasan Akcan, benim gönlümde. Gizli kapaklı yok. Akcan, sporu seven, bilen bir arkadaşımız. Bizle haşır neşir olur, dertlerimizi dinler. Yaşar Başkan’da sağ olsun ama etrafındaki insanlar sporu sevmiyordu. Sıkıntımız ondan oldu” ifadesini kullandı.

KULÜPLERE DESTEK SÖZÜ
AK Parti Belediye Başkan Adayı Hasan Akcan ise kendilerini davet eden Hüseyin Kama’ya teşekkür ederek, “Davete icabet ettik” dedi. Akcan, konuşmasında “30 Mart seçimlerinden sonra belediye başkanlığını işgal edeceğiz. Spora rahmetli Naci Ağabeyimizin yanında ufak yaşlarda başladım. Ahlaklı yetiştirmek için kontrol altında tutardı. Her kulübün başına sertifikalı antrenör yerleştireceğiz. Bunu söz olarak vermiyorum ama aklımızın bir köşesinde. Çünkü önümüze ne çıkacak biliyoruz. Bu yetişen nesil geleceğimizin teminatı olacaktır. Kulüp yöneticileri kulüplerinin ihtiyaçları için her zaman kapımıza gelebilir” dedi.

ESPRİ DE YUMUŞATMADI
Akcan’ın sözlerini noktalarken, “Kulüp yöneticileri kendi ihtiyaçları için gelirlerse hareketlerimi kontrol edemeyebilirim. Her ne kadar uzak doğu sporlarında siyah kuşak sahibi olsam da bir anda ters tepki verebilirim” esprisinin ortamı yumuşatmaya yetmedi. Akcan’ın, “Hüseyin kardeşimin, bir tek oy verin demediği kaldı” sözü üzerine Kama, “AK Parti’ye oy diyorum, diyorum. Diyeceğimde” ifadesini kullandı. Kama, “Böyle bir toplantıyı diğer partilerle de yapacak mısınız?” sorusu üzerine ise “İstek gelirse yapacağız. AK Parti istedi, yaptık. Ben Akyazılıyım. AK Partiliyim, Hasan Akcan’a oy vereceğim” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim