Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara bölge geneli ile gece saatlerinde Zonguldak ve Düzce çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Kırklareli ve Tekirdağ çevreleri ile Balıkesir ve Çanakkale'nin kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı, Marmara'da 3 ila 5 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar ise genellikle kuzey yönlerden, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara bölgesi ve Ege kıyıları ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek.

KUVVETLİ YAĞIŞ

Yağışların, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Kırklareli ve Tekirdağ çevreleri ile Balıkesir ve Çanakkale'nin kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklenirken Meteoroloji, ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi oluşabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

Az bulutlu, kuzeybatı kesimleri ile zamanla bölge genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Sabah saatlerinde Edirne ve Kırklareli çevrelerinin, öğle saatlerinde batısı ile zamanla bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Kırklareli ve Tekirdağ çevreleri ile Balıkesir ve Çanakkale'nin kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Editör: TE Bilişim