DUYARLILIK

Pedagojik Eğitim Uzmanı Erkan Şen’in konuşmacı olarak katıldığı seminere, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, Engelli Hizmetleri Şube Müdürü Nurcan İris, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Seminerin açılış konuşmasında ‘Sevgiye Engel Yok’ projesini tanıtan İris, ‘Engelli bireylerin toplumla bütünleşmesinin ilk basamağını okullar oluşturur. ‘Sevgiye Engel Yok’ projesi ile öğrencilerimizin sosyal duyarlılıklarını artırmayı hedefliyoruz.’ diye konuştu.

TOPLUMUN BİLİNÇLENMESİ

Pedagojik Eğitim Uzmanı Erkan Şen, konuşmasında engellilerin toplumda yaşadığı sıkıntılara değindi. Engellilerin toplumda birden fazla sorunla karşı karşıya kaldığını belirten Şen, ‘Engelli kardeşlerimizin sıkıntıları, toplumdaki bireylerin davranışları ile daha da artıyor. Engelli kardeşlerimiz ne yazık ki, acınası bakışlarla ve kırıcı sözlerle toplumun dışına itiliyorlar’ dedi. Engelli bireylere karşı toplumun bilinçli olması gerektiğini belirten Erkan Şen, duyarlı yaklaşımların bireyin kendisini mutlu ve huzurlu edeceği gibi karşısındaki insanı da mutlu edeceğini belirtti.

DESTEĞE DEVAM

Seminer sonunda konuşan Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce ise seminere katılan öğrencilere ‘Gönüllü Engelli Dostu Kartı’ verileceğini ve bu kartlara sahip olan öğrencilerin engellilerle ilgili tüm etkinliklere gönüllü olarak katılabileceklerini dile getirdi. Yüce, ‘Engellilerimizin her zaman yanındayız. Onlarla birlikte olan tüm öğrenci kardeşlerimize de tam desteğimiz devam edecek’ ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim